Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αυξήσεις σε μισθούς τους επόμενους μήνες

09.05.2024, 9:54

Το σχέδιο των επιχειρήσεων

Την πρόθεση να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών μέσα στους επόμενους 12 μήνες δηλώνουν πάνω από επτά στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Από αυτές, το 40% προτίθεται οι αυξήσεις να μην υπερβούν το 5% ενώ μόλις το 1% θα δώσει υψηλότερες του 20%. Αυτό αποτυπώνει η έρευνα της Randstad για το 2024, η οποία εστιάζει στα πλάνα προσλήψεων στην ελληνική αγορά, στα εμπόδια που συναντούν οι εταιρείες κατά τη διάρκεια στελέχωσής τους, καθώς και στις στρατηγικές που ακολουθούν για να προσελκύσουν νέα στελέχη ή να κρατήσουν αυτά που ήδη έχουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύουν Τα Νέα, βασικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το 2024 παραμένουν οι υψηλές μισθολογικές προσδοκίες των εργαζομένων και μάλιστα την ίδια στιγμή που καλούνται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη της απαραίτητης εργασιακής εμπειρίας στον εκάστοτε κλάδο εξειδίκευσης (53%) ή τον κατάλληλο συνδυασμό δεξιοτήτων (41%).

Η έρευνα HR Trends της Randstad για το 2024 δείχνει ότι σχεδόν επτά στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν την προσέλκυση ταλέντων την πιο σημαντική πρόκληση στη λειτουργία τους, όμως μία στις δύο αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διατήρηση των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα