Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Φιορεντίνα, Αστόρι: Καταδικάστηκε ο γιατρός για τον θάνατό του

10.07.2024, 5:14
Το Εφετείο της Φλωρεντίας επιβεβαίωσε την καταδίκη του Τζόρτζιο Γκαλάντι, γιατρού και πρώην ιατρικού συμβούλου των Βιόλα

Ολοκληρώθηκε η υπόθεση του θανάτου του Νταβίντε Αστόρι, με το Εφετείο της Φλωρεντίας να επιβεβαιώνει την ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον γιατρό Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Ο πρώην ιατρικός σύμβουλος της Φιορεντίνα είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του Νταβίντε Αστόρι τον Μάρτιο του 2018. Τότε, η αυτοψία είχε αποκαλύψει ότι ο παίκτης αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του. Μάλιστα, ο Γκαλάντι είχε εκδώσει δύο πιστοποιητικά φυσικής κατάστασης στον Αστόρι, αποτυγχάνοντας να διαγνώσει την καρδιακή πάθηση του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Η Εισαγγελία είχε υποστηρίξει ότι, εάν η ασθένεια είχε διαγνωστεί, η ζωή του παίκτη θα μπορούσε να είχε σωθεί. Ωστόσο, ο Γκαλάντι δεν προχώρησε σε περαιτέρω εξετάσεις που ενδεχομένως θα είχαν ανιχνεύσει το καρδιακό πρόβλημα του Αστόρι, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη προ εξαετίας.

Η ποινή φυλάκισης ενός έτους είχε ήδη ανακοινωθεί το 2021 και επιβεβαιώθηκε τρία χρόνια μετά, κατόπιν πολλών εφέσεων που υποβλήθηκαν για την υπεράσπιση του Γκαλάντι, τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά.

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα