Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

10 μέλη του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στην λίστα «Ιωαννίδη»

20.10.2023, 10:30

Μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

10 μέλη του Διδακτικού κι Ερευνητικού Προσωπικού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου βρίσκονται στην λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, για το έτος 2022. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο λίστες που εντάσσονται, στη γνωστή και ως λίστα Ιωαννίδη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ,

Στην πρώτη λίστα, προσδιορίζονται οι κορυφαίοι μελετητές στους τομείς της ειδικότητας τους, των οποίων οι ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο και την έρευνα στους αντίστοιχους τομείς τους, ενώ παράλληλα έχουν επηρεάσει και την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Η ανάλυση που διεξήχθη από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό την επίβλεψη του Καθηγητή John Ioannidis, έγινε με βάση τον αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η συγκεκριμένη έρευνα αφορά σε αξιολόγηση 8.000.000 επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο!

Τα εννέα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη λίστα Ιωαννίδη με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022, είναι οι:

Παναγιώτης Πολυγερινός (Αναπληρωτής Καθηγητής)
Εμμανουήλ Κυμάκης (Καθηγητής)
Δημήτριος Καλδέρης (Αναπληρωτής Καθηγητής)
Λάζαρος Τζούνης (Αναπληρωτής Καθηγητής)
Δήμητρα Βερνάρδου (Επίκουρη Καθηγήτρια)
Ηλίας Ποταμίτης (Καθηγητής)
Δημήτριος Κατσαπρακάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής)
Νεκτάριος Βιδάκης (Καθηγητής)
Ευριδίκη Πατελάρου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια)

Τα τρία μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που συμπεριλαμβάνονται στην δεύτερη λίστα Ιωαννίδη, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου συνολικού τους έργου, είναι οι:

Εμμανουήλ Κυμάκης, Θρασύβουλος Μανιός και Ηλίας Ποταμίτης.