Ηράκλειο: 34oC

14 Οκτωβρίου 2004: 20 χρόνια χωρίς τον αξεπέραστο Βλάσση Μπονάτσο

14.10.2024, 10:11

Ο Βλάσσης ήταν ένα φαινόμενο που δεν μπορούσε να περιοριστεί σε έναν μόνο ρόλο

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, μιας από τις πιο εκρηκτικές προσωπικότητες της ελληνικής showbiz.

Ο Βλάσσης ήταν ένα φαινόμενο που δεν μπορούσε να περιοριστεί σε έναν μόνο ρόλο, καθώς συνδύαζε χαρακτηριστικά τραγουδιστή, ηθοποιού και παρουσιαστή. Με το ασυμβίβαστο στυλ του και το μοναδικό του χιούμορ, κατάφερε να κερδίσει την καρδιά του κοινού και να αφήσει ένα κενό στην ελληνική ψυχαγωγία που παραμένει αδιόρθωτο.

Ο ροκ σταρ της ελληνικής σκηνής

Η καριέρα του ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με το συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, το οποίο έγινε το πιο ισχυρό όνομα της ελληνικής ροκ. Με κομμάτια όπως το «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», ο Βλάσσης δημιούργησε μια ιδιαίτερη σύνδεση με το κοινό, χάρη στην εκρηκτική του ενέργεια και το ταμπεραμέντο του.

Ως σόλο τραγουδιστής κυκλοφόρησε τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς «Στον Αστερισμό Της Γραβάτας»), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα. Έχει κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ». Επίσης, έχει κάνει διασκευές τραγουδιών όπως «Το Χειροκρότημα» (πρώτη εκτέλεση Άλκηστις Πρωτοψάλτη), «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής» (πρώτη εκτέλεση Βασίλης Παπακωνσταντίνου), «Αν Σ’αρνηθώ Αγάπη Μου» (πρώτη εκτέλεση Κώστας Χατζής), «Λαός και Κολωνάκι» (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα) και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L’Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Μια πολύπλευρη καριέρα

Στη δεκαετία του ’80, ο Βλάσσης μεταπήδησε στην τηλεόραση, όπου παρουσίασε εκπομπές όπως το Άλλα Κόλπα. Ο αυθορμητισμός του και το χιούμορ του τον έκαναν αγαπητό, ενώ οι θρυλικές στιγμές των σαρδάμ και των ανατροπών στις συνεντεύξεις του παραμένουν αξέχαστες. Παράλληλα, η υποκριτική του ικανότητα φάνηκε σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, όπως στον «Αχόρταγο» και στις σειρές Απαράδεκτοι.

Στη συνέχεια, ο Βλάσσης Μπονάτσος δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «Με το κλειδί στο χέρι», «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα» και «Πάμε για άλλα», όπου ήταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του όπως το «φύγε ‘σύ έλα ‘σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο», «καλά με συγχωρείς» και τη βραχνή χροιά της φωνής του.

Η αθάνατη παρουσία του

Ο θάνατος του Βλάσση Μπονάτσου το 2004, σε ηλικία 54 ετών, σόκαρε το κοινό και τους φίλους του. Ήταν μια απώλεια που άφησε κενό στην ελληνική ψυχαγωγία, καθώς ο Βλάσσης ήταν γνωστός για το ρίσκο που ανέβαινε, την αυθεντικότητα και την ατρόμητη στάση του απέναντι στη ζωή.

Η κληρονομιά του

20 χρόνια μετά, η κληρονομιά του Βλάσση Μπονάτσου παραμένει ζωντανή. Τα βίντεο με τις χαρακτηριστικές του ατάκες συνεχίζουν να προκαλούν γέλιο και η επιρροή του παραμένει σε νέες γενιές, που μαθαίνουν για τον «τρομερό» Βλάσση, τον άνθρωπο που έκανε τη ζωή του ένα μεγάλο παιχνίδι.

Advertisment