Ηράκλειο: 25oC

3 πασχαλινές συνταγές χωρίς αρνί – Εναλλακτικές ιδέες για το γιορτινό τραπέζι

20.04.2025, 10:53

Προσφέρουν γεύση, αρώματα και γιορτινή ατμόσφαιρα

Το αρνί αποτελεί το βασικό πιάτο του Πάσχα στην ελληνική παράδοση. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις, είτε για λόγους διατροφής είτε για διαφοροποίηση στο εορταστικό τραπέζι.

Ακολουθούν τρεις πασχαλινές συνταγές χωρίς αρνί, που προσφέρουν γεύση, αρώματα και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Κοκορέτσι σε ρολό στον φούρνο

Υλικά: συκωταριά αρνιού ή κατσικιού, μπόλια, πράσο, μυρωδικά, ξίδι, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Η συκωταριά κόβεται σε μικρούς κύβους, σοτάρεται με πράσο και φρέσκα μυρωδικά και τυλίγεται σε ρολό με μπόλια. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1,5 ώρα.
Κατάλληλο για: όσους επιθυμούν εντόσθια χωρίς ψήσιμο στη σούβλα.

κοκορέτσι Το κοκορέτσι

Κατσικάκι στη λαδόκολλα με φέτα και μυρωδικά

Υλικά: κατσικάκι σε μερίδες, φέτα, λεμόνι, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Το κρέας μαρινάρεται και τυλίγεται σε λαδόκολλα με τη φέτα και τα μυρωδικά. Ψήνεται αργά στον φούρνο για 2 ώρες στους 170°C.
Κατάλληλο για: παραδοσιακή γεύση με απλή διαδικασία μαγειρέματος.

κατσικακι gastronomos.gr

Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά: ποικιλία μανιταριών, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθος, ρύζι, λεμόνι, ελαιόλαδο, ζωμός λαχανικών.
Εκτέλεση: Τα μανιτάρια σοτάρονται με άνηθο και κρεμμυδάκια. Προστίθεται ρύζι και ζωμός, και στο τέλος αυγολέμονο.
Κατάλληλο για: όσους νηστεύουν ή αποφεύγουν το κρέας.

Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχίνι της Μπαρμπαρίγου Glomex

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα