Δείτε ποιες είναι
Οι γιορτές και τα οικογενειακά τραπέζια μας γεμίζουν χαρά, αλλά ταυτόχρονα είναι συχνά και πηγή στρες και θυμού.
Υιοθετήστε αυτές τις τέσσερις συμβουλές για να αποφύγετε τα δράματα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας και να μην χαλάσετε τη διάθεσή σας.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να ξέρουμε πότε πρέπει να αποσυρθούμε από τη συζήτηση, λέει η Αουρόρα Μικαβίλα, ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, στο ισπανικό Telva, δίνοντας τέσσερις συμβουλές για να κυλήσουν όλα ήρεμα, όταν ακούμε ένα σχόλιο που μας βγάζει εκτός εαυτού.
4 πράγματα που βοηθούν να ελέγξουμε το θυμό μας στα γιορτινά τραπέζια
Παρατηρήστε το πλαίσιο στο οποίο γίνεται το σχόλιο
Μερικές φορές ένα σχόλιο είναι πολύ ατυχές, αλλά έγινε μέσα σε ένα πλαίσιο που το ενθάρρυνε. Για παράδειγμα, ίσως είμαστε σε μια παρέα φίλων και μιλάμε για το ότι είμαστε πολύ ειλικρινείς στη συζήτηση και κάποιος κάνει ένα σχόλιο για μας, αποκαλύπτοντας πχ κάτι από το παρελθόν μας. Οι σφυγμοί μας αρχίζουν να επιταχύνονται. Η κορτιζόλη οργιάζει στον εγκέφαλό μας και πρέπει να είμαστε σε θέση να επιβραδύνουμε, και να εκτιμήσουμε το πλαίσιο στο οποίο έγινε αυτό το σχόλιο, πριν αντιδράσουμε όπως μας ζητάει το σώμα μας.
Προσπαθήστε να μάθετε την πρόθεση πίσω από το σχόλιο
Αν σας αρέσουν οι ταινίες με δικηγόρους, δίκες και εγκλήματα (ειδικά των αμερικανικών), θα δείτε ότι μιλούν συνεχώς για 3 παράγοντες που είναι απαραίτητοι για να προσδιοριστεί η πιθανή ενοχή ενός υπόπτου: ευκαιρία, κίνητρο και πρόθεση. Και η τελευταία είναι απαραίτητη για να εκτιμηθεί το επίπεδο συνείδησης του ατόμου που προκάλεσε τη ζημιά. Έχει την ίδια σημασία και στην καθημερινή μας ζωή. Διότι δεν είναι το ίδιο να πετάξει κάποιος μια ατάκα για να σας κάνει να νιώσετε άσχημα, από το να πει κάτι και, χωρίς να το ξέρει, να έχει αγγίξει ένα ευαίσθητο θέμα για εσάς. Αν δεν υπάρχει πρόθεση να πληγώσουμε, τότε η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε με το άτομο που έκανε το σχόλιο είναι διαφορετική.
Κατανοήστε την συναισθηματική θέση από την οποία μιλάει ο άλλος
Υπάρχουν φορές που κάποιος ακούγεται επιθετικός και θυμωμένος, αλλά στην πραγματικότητα μιλάει από φόβο, απογοήτευση ή ταπείνωση, για παράδειγμα. Πρέπει λοιπόν να μάθετε να διαβάζετε καλύτερα το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από το σχόλιο. Και όταν έχετε αμφιβολίες, τολμήστε να ρωτήσετε. Πολλά συναισθήματα είναι συγκεχυμένα και είναι εύκολο να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί αν είχαμε τολμήσει να ρωτήσουμε.
Να είστε ξεκάθαροι για το τι διακυβεύεται
Πριν απαντήσετε, σταματήστε και αναρωτηθείτε: το άτομο που κάνει αυτό το σχόλιο που σας ενοχλεί είναι σημαντικό στη ζωή σας ή όχι; Διακυβεύεται η σχέση; Η φήμη σας; Γιατί υπάρχουν σχέσεις που αξίζουν μια ειλικρινή συζήτηση για να θεραπευτούν. Αλλά υπάρχουν και άλλες που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε.
Δημοφιλή
Σάλος στη Ζάκυνθο: Έκαναν διαγωνισμό στοματικού σεξ σε νυχτερινό μαγαζί – Δείτε το προκλητικό βίντεο
Βγήκαν τα όπλα σε beach bar - Τρεις τραυματίες μετά από καβγά με πυροβολισμούς
Κρήτη: Το θερμόμετρο «τρελάθηκε» - 44 °C η θερμοκρασία σήμερα στην Μεσαρά
EKTAKTO: Το πρώτο περιστατικό θερμοπληξίας - Στη ΜΕΘ 51χρονος
Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Επιτροπάκη
Βάσεις 2025: «Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πανεπιστήμιο» - Πώς 5 νέοι πέτυχαν το όνειρο τους στην Κρήτη (βίντεο)
Νέα ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά
Συντάξεις Αυγούστου: Τι ώρα θα δείτε τα χρήματα στους λογαριασμούς σας
Ένα ανεξήγητο θαύμα : «Έσβησε η καντίλα στο εικονοστάσι»