Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

4 τρόποι για να απολαύσουμε το αρνάκι που περίσσεψε

08.05.2024, 2:34

Πίνακας Περιεχομένων

4 ιδέες για νόστιμες συνταγές

Την Κυριακή του Πάσχα, προσπαθούμε να αποφεύγουμε το να πετάμε τα περιττά κρεατικά που μένουν στο τραπέζι και να τα εκμεταλλευτούμε με έξυπνους τρόπους για zero waste. Παρά το γεγονός ότι συνήθως απολαμβάνουμε καλοψημένο αρνάκι και τηγανητές πατάτες, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές συνταγές που είναι εξίσου νόστιμες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περισσεύον κρέας για να γεμίσουμε μια κρεατόπιτα, να το σερβίρουμε σαν μεζέ με σος, να το προσθέσουμε σε μια σαλάτα με ζυμαρικά και λαχανικά, ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα σάντουιτς για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα που θα μας κρατήσει χορτάτους. Παρακάτω παρουσιάζουμε τέσσερις ιδέες για νόστιμες συνταγές:

Σαλάτες

Μια εύκολη και πολύ γρήγορη επιλογή είναι να προσθέσουμε ψιλοκομμένο το αρνάκι ή οποιοδήποτε άλλο κρέας σε μια δροσερή σαλάτα φτιάχνοντας με τον τρόπο αυτό ένα γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Οποιοδήποτε λαχανικό μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με το ψητό αρνάκι: η αγκινάρα και το κολοκυθάκι για παράδειγμα γίνονται πετανόστιμες ζεστές σαλάτες μαζί με μυρωδικά εποχής και βραστό αυγό. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τυρί για μια έξτρα αλμυρή γευστική ένταση ή να φτιάξετε μια σπιτική σάλτσα για να συνοδεύσει μοναδικά τη σαλάτα σας.

Πίτες

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για παραδοσιακές κρεατόπιτες αλλά εμείς προτείνουμε μία zero waste εκδοχή για να τη φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με το αρνάκι που περίσσεψε από το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Εναλλακτικά και για όσους αγαπούν την πίτσα, μπορούν να ψιλοκόψουν τα κομμάτια του αρνιού και να τα βάλουν μαζί με λίγη φέτα και σάλτσα ντομάτας πάνω σε μια σπιτική ανοιχτή πίτσα από ζύμη κουρού. Φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά, αλλαντικά και άλλα τυριά δημιουργώντας εκ του μηδενός την εκδοχή της αρεσκείας μας.

Σάλτσες

Ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μικρές ποσότητες κρέατος που περίσσεψαν είναι να τις σερβίρουμε μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες σαν μεζέ μαζί με σπιτικές σάλτσες. Φτιάξτε μια σπιτική σος μουστάρδας, μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με φρέσκα μυρωδικά ή μια κόκκινη με βάση την πιπεριά Φλωρίνης και απολαύστε τις τελευταίες μπουκιές κρέατος με τον καλύτερο τρόπο.

Σνακ

Ίσως η πιο εναλλακτική και νόστιμη επιλογή για να απολαύσουμε το αρνάκι κάθε ώρα της ημέρας. Μέσα σε δύο φέτες αφράτου ψωμιού – η τσιαπάτα εδώ ταιριάζει ιδιαίτερα- ή προζυμένιου και χωριάτικου για όσους το προτιμούν, το αρνί ή το κατσικάκι γίνεται το απόλυτο υλικό για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ. Φροντίζουμε να το ψιλοκόψουμε σε μπουκίτσες, να προσθέσουμε το αγαπημένο μας τυρί, μυρωδικά για έξτρα άρωμα και γεύση και να απολαύσουμε το σάντουιτς οπωσδήποτε ζεστό και καλοψημένο. Παράλληλα, δοκιμάζουμε τα αρνίσια συκωτάκια -ή και το αρνί- πάνω σε ζεστές μικρές φέτες ψωμιού ραντισμένο με ελαιόλαδο για ένα πεντανόστιμο σνακ ή ορεκτικό για τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή με το αρνί που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι 

Κατσικάκι κοκκινιστό με χλωροκούκια

Πασχαλινή συνταγή: Αρνάκι στη λαδόκολλα