Ηράκλειο: 14oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

O μυστηριώδης θάνατος του Edgar Allan Poe

07.10.2023, 10:00

«Άλυτος γρίφος» παραμένει μέχρι και σήμερα το τέλος του μεγάλου ρομαντικού των γραμμάτων

Ο Edgar Allan Poe έφυγε στην ηλικία των 40 ετών, στις 7 Οκτωβρίου 1849 και σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε μέσα σε ένα νοσοκομείο χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος πώς βρέθηκε εκεί. Λίγες μέρες πριν λέγεται πως είχε βρεθεί περιπλανώμενος στους δρόμους της Βαλτιμόρης.

Η ιστορία κατέγραψε ότι ο Πόε βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση πάνω από μια λακκούβα γεμάτη νερό σ’ έναν δρόμο στη Βαλτιμόρη, βραδινή ώρα, φορώντας σκισμένα ρούχα. Τέσσερις μέρες αργότερα ο ίδιος αφήνει την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Δεν θα έλεγε κανείς πως η ποίηση του ήταν συνηθισμένη αφού μέσα από τις στοιχειωμένες ιστορίες και την απόκοσμo ύφος του, ο Πόε διείσδυσε στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, εξερευνώντας ζητήματα θανάτου, τρέλας και παραφυσικού. Ένα από τα πιο διάσημα και χαρακτηριστικά έργα του Edgar Allan Poe , είναι το “The Tell-Tale Heart”, το οποίο διεισδύει στο μυαλό ενός δολοφόνου που μαστίζεται από ενοχές και παράνοια.

Ωστόσο, η λογοτεχνική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με την ποίηση και η πρώτη του συλλογή, “Tamerlane and Other Poems”, εκδόθηκε το 1827. Βέβαια, αυτά που θα του εξασφάλιζαν αργότερα φήμη και αναγνώριση, ήταν τα διηγήματά του.