Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Προφιτερόλ με κάστανα

08.01.2024, 0:42

Φτιάξτε το και θα γίνει ανάρπαστο!

Βήμα 1

Ζύμη σου: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν πιάσει μία ελαφριά κρούστα ο πάτος, χτυπάμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό. Μόλις αρχίσει να κρυώνει, ρίχνουμε τα αυγά. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και το «κόβουμε» σε μικρά σουδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20΄ χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.

Βήμα 2

Κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το κορν φλάουρ. Μόλις το γάλα και η κρέμα ζεσταθούν ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μισή ποσότητά του στο μείγμα αυγών. Κατόπιν, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου πάρει μία βράση και σφίξει.

Βήμα 3

Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα κάστανο. Κρυώνουμε το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Μετά τη χτυπάμε στο μίξερ να αποκτήσει λεία υφή. Τη βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα σουδάκια μας.

Βήμα 4

Σάλτσα προφιτερόλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε τα υλικά του μπολ ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής κάστανο. Από πάνω βάζουμε τα γεμισμένα σουδάκια, λίγα κάστανα γλασέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα προφιτερόλ.

Μερίδες: 6

Για τη ζύμη των σου

80 ml γάλα

80 ml νερό

75 γρ. βούτυρο

3 γρ. ζάχαρη

3 γρ. αλάτι

90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

160 γρ. αυγά

Για την κρέμα κάστανο

175 ml γάλα

75 ml κρέμα γάλακτος 35%

40 γρ. ζάχαρη

25 γρ. αυγά

20 γρ. κρόκους αυγών

20 γρ. κορν φλάουρ

80 γρ. κρέμα κάστανο

κάστανα γλασέ, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα προφιτερόλ

500 ml γάλα

400 γρ. ζάχαρη

465 ml νερό

65 γρ. κακάο

65 γρ. αλεύρι

115 γρ. κουβερτούρα bitter

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

πριν από 3 λεπτά
Περιβάλλον

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2025: Αύριο (21/12) η μεγαλύτερη νύχτα του έτους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ηράκλειο

Ρεύμα στην Κρήτη από την ηπειρωτική χώρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Διπλή επιχείρηση διάσωσης 62 μεταναστών σε Καλούς Λιμένες και Ψαρή Φοράδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Άνδρας έπεσε από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Μέσα σε 2,5 λεπτά άνοιξαν Ι.Χ., το πήραν και έγιναν καπνός – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Οικονομία

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Μπαράζ πληρωμών και αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ελλάδα

Τέρμα τα γκάζια: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 161 χλμ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οπτικές ίνες παντού με το απόλυτο «χάος» σε κάθε γειτονιά – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →