Αν θέλετε κι εσείς να γευτείτε το απόλυτο σνακ πατάτας, δείτε τι χρειάζεται για την παρασκευή του
Συστατικά
5 μεγάλες πατάτες γύρω στα 600 γρ.
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για τη ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
250 ml χλιαρό νερό
600 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 ½ κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
Ζύμη
Ρίχνεις σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Ανακατεύεις καλά, το σκεπάζεις και το αφήνεις στην άκρη για 15-20.
Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά με τα χέρια. Απλώνεις αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνεις τη ζύμη προσθέτοντας λίγο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή την αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη για 1 περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Γέμιση
Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μικρά καρέ. Τις βράζεις σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.Με ένα πιρούνι λιώνεις τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τον προσθέτεις στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακατεύεις και το αφήνεις λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνεις μικρή ποσότητα ζύμης και φτιάχνουμε και την πλάθεις σε σχήμα μικρή μπάλας. Ανοίγεις τη ζύμη στο κέντρο και τη βάζεις 1-2 κουταλιές από τη γέμιση. Κλείνεις το πιροσκί προσεχτικά και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τηγανίζεις τα πιροσκί μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα σερβίρεις ζεστά.
Πηγή: tlife.gr

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Έπεσε στο οδόστρωμα το λάδι της χρονιάς! Πάνω από 40 κιλά ελαιόλαδο κλαίει παραγωγός - Δείτε εικόνες
Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε τον...ΕΟΜΜΕΧ!