Ηράκλειο: 33oC

Ραγού μανιταριών

17.03.2024, 0:53

Φτιάχνουμε υπέροχο ραγού μανιταριών

Xρησιμοποιούμε αποξηραμένα και φρέσκα μανιτάρια και τα συνοδεύουμε ωραία ένα κρέας ή πουλερικό.

Η διαδικασία για ένα φανταστικό ραγού μανιταριών 

Βήμα 1

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με βραστό νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 15΄-20΄ μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που μούλιασαν.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια χρησιμοποιώντας μια νωπή πετσέτα ή αφαιρούμε το δέρμα τους με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Τα κόβουμε σε φέτες.

Βήμα 3

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, μαγειρεύοντας μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια που μούλιασαν στο νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το νερό τους που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και τα φύλλα δάφνης. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 20΄-25΄, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βήμα 5

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια βαθιά πιατέλα πλάι σε ένα ψητό κατσικάκι ή στη γαλοπούλα μας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 200 γρ. μείγμα από αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι & σιτάκε)
  • 700 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Styling: Κ. Λυκουρέση – Φωτογραφία: Studio M.com

πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάνιε Γουέστ – Κιμ Καρντάσιαν: Προβλήματα με την ανατροφή των παιδιών τους

Τέιλορ Σουίφτ: Ακαδημαϊκοί ερεύνησαν την αλλαγή της προφοράς της

Ασταμάτητη η Τέιλορ Σουίφτ: Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για 4η φορά

πριν από 4 λεπτά
Υγεία

Κοντά στο 1 εκατ. Έλληνες ζουν με ημικρανία – Σημαντικό το οικονομικό αποτύπωμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κρήτη

Παρουσία Μαλανδράκη οι Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Πλατανιά (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ελλάδα

Σύλληψη για 3 άτομα μετά από ξυλοδαρμό ανηλίκου σε σχολείο στα Πετράλωνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Style

O Ντάνιελ Ντέι-Λιούις για την απόφαση επιστροφής στη μεγάλη οθόνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ηράκλειο

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Style

Ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Ντικ Βαν Ντάικ που θα κυκλοφορήσει την ημέρα των 100ων γενεθλίων του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για την προστασία των μαθητών με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Αθλητικά

Αθώος για το άσεμνο βίντεο με ανήλικο δήλωσε ο Κουτ στο δικαστήριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ηράκλειο

Με χαμόγελα και ευχές ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Αθλητικά

IFFHS: Ο Ολυμπιακός 54ος στον κόσμο, 5 ελληνικές ομάδες στο τοπ-500, στη κορυφή η Παρί Σεν Ζερμέν

Διαβάστε περισσότερα