Ηράκλειο: 28oC

Giant soft cookies από τον Άκη Πετρετζίκη

08.03.2024, 1:16

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Η απόλυτη συνταγή για giant soft cookies! Tα πιο μεγάλα, μαλακά και αφράτα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει! Με ολόκληρα κομμάτια από 2 διαφορετικές σοκολάτες!

Συστατικά:

  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ρίχνουμε το αυγό, στη συνέχεια τον κρόκο, και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια ζύμη.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε με τη ζύμη 6 μπαλάκια των 160 γρ. και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 12-13 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα