Ηράκλειο: 29oC

Γεμιστά σε 30 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

03.03.2024, 19:03

Συνταγή για τα πιο γρήγορα γεμιστά που φτιάξατε ποτέ

Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνήθως σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές σε ταβέρνες και εστιατόρια. Αν και πολύ αγαπητά και νόστιμα, η χρονοβόρα διαδικασία αποτρέπει πολλούς από εμάς να τα φτιάξουμε στο σπίτι. Ευτυχώς ο Άκης Πετρετζίκης έχει την λύση με μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με γεμιστές πιπεριές για να φάμε γεμιστά σε 30 λεπτά. 

Υλικά

Για τις πιπεριές
8 πράσινες πιπεριές, λεπτόφλουδες (1 κιλό)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γρ. νερό, ζεστό
350 γρ. χυμό ντομάτας
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
φύλλα ρίγανης
φέτα
ψωμί, σε φέτες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι ένα καπάκι πάχους 1 εκ. από κάθε πιπεριά από τη μεριά που είναι το κοτσάνι.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27 εκ.
  • Πασπαλίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά τις πιπεριές με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το λευκό μέρος και το περισσότερο από το πράσινο στο μπολ και κρατάμε ελάχιστο από το πράσινο μέρος για μετά.
  • Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό ντομάτας, και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σπάμε με ένα κουτάλι το ρύζι.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι που αφήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Διατηρούμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση και τις κλείνουμε με τα καπάκια.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις πιπεριές.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης, φέτα και φέτες ψωμιού.

Διαβάστε επίσης: Εύκολη συνταγή: Ζυμαρικά με γαρίδες και σάλτσα πέστο

πριν από 2 λεπτά
Κρήτη

Σε τραγική κατάσταση έχει φέρει τον αγροτικό κόσμο η κυβερνητική διαχείριση στα θέματα των πληρωμών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Οικονομία

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια θέλουν «ειδική μεταχείριση»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κόσμος

Αστυνομικός στην Αγγλία μπήκε σε σπίτι για έρευνα και έκλεψε εσώρουχα γυναίκας – Δείτε βίντεο από την κάμερα που τον «τσάκωσε»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κόσμος

Παγκόσμια ανησυχία: Εντοπίστηκε γιγάντια τρύπα στον Ήλιο – Τι σημαίνει για τη Γη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Style

Μαρία Λεκάκη: Επέστρεψε στο Instagram μετά από 6 μήνες και έβαλε «φωτιά» με το ολόσωμο μαγιό της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένας στους τρεις ελέγχους εμφανίζει σοβαρές παρατυπίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Υγεία

Αγαπημένο φαγητό… αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Υγεία

Ιος Chikungunya: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Υγεία

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάτε τις φλούδες από την μπανάνα

Διαβάστε περισσότερα