Βήμα 1
Κόβουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια, το πράσο και το σέλερι σε όμοια κομμάτια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το κριθαράκι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών τμηματικά, σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη δόση πριν ρίξουμε τη δεύτερη. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να χυλώσει. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook
Πηγή: Olivemagazine
Διαβάστε επίσης:
Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου