Ηράκλειο: 30oC

Σοκολατένιο κέικ με 7 υλικά

08.03.2024, 5:36

Εύκολα και γρήγορα 

Θέλετε ένα σοκολατένιο κέικ για να συνοδέψετε το απογευματινό σας τσαγάκι ή το πρωινό καφεδάκι στο γραφείο; Αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς.

Υλικά

  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.τ.γ. baking powder
  • 300 γραμμάρια κρυσταλική ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 1 κ.τ.γ. κρέμα ταρτάρ
  • 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Λαδώστε ή βουτυρώστε το ταψάκι σας (24cm)
  • Βάλτε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και λιώστε τη. Αφαιρέστε τη μόλις λιώσει και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Κάντε ένα κενό στη μέση του μπολ και ρίξτε τους κρόκους και το λάδι μαζί με 100 ml κρύο νερό. Ανακατέψτε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να έχετε μαρέγκα.
  • Ρίξτε μέσα στη σοκολάτα το μείγμα με τους κρόκους και το ηλιέλαιο. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με προσοχή αδειάστε τη μαρέγκα μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, βάλτε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.
  • Ψήστε για 50 λεπτά. Μέχρι να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα και έως ότου βγαίνει το μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ, καθαρό.
  • Μόλις ψηθεί, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
  • Πασπαλίστε ζάχαρη άχνη ή περιχύστε λιωμένη μαύρη σοκολάτα από πάνω.

Πηγή: mothersblog.gr