Ηράκλειο: 15oC

Κοτόπουλο με κρούστα από δημητριακά και πουρέ πατάτας

06.03.2024, 0:29

Δείτε τα tips

Φτιάχνουμε το πιο τραγανό κοτόπουλο με κρούστα από κορν φλέικς και το συνοδεύουμε με σπιτικό πουρέ πατάτας που του ταιριάζει πολύ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοτόπουλο: Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και τους ρίχνουμε αλάτι και πάπρικα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς αφού τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Μετά περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορν φλέικς.

Βήμα 2

Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄ περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ.

Βήμα 3

Πουρές: Βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα φέρνουμε σε βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.

Βήμα 4

Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να αχνίσει. Το κρατάμε ζεστό μέχρι να το προσθέσουμε στις πατάτες. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε πολύ καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε απαλά για 1΄-2´ μέχρι οι πατάτες να στεγνώσουν εντελώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις περνάμε από μία πρέσα για πουρέ.

Βήμα 5

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μείγμα με το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.

Βήμα 6

Σερβίρουμε με το κοτόπουλο, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.

Υλικά

    • Μερίδες: 4

Για το κοτόπουλο

    • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
    • 2 φλιτζάνια κορν φλέικς
    • 2 αυγά
    • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • λίγη μουστάρδα
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι
    • λίγη καπνιστή πάπρικα

Για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 375 ml γάλα φρέσκο
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ ή ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM

πηγή: olivemagazine 

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμές συντάξεων: Οι εκκρεμότητες σε κύριες και επικουρικές

Συντάξεις: Ξεκινάει νέος υπολογισμός – Ποιους αφορά η προσαύξηση

Συντάξεις Απριλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

Παρατείνονται οι υποβολές αιτήσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ

 

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: «Οργανωμένο, ψυχρό και προμελετημένο έγκλημα» – Τι λέει κόρη της 75χρονης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Άνδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο – Στο σημείο το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Αυτός είναι ο δράκος του Αλίμου (φωτογραφία)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κρήτη

Από την Κρήτη ο επιχειρηματίας που αγόρασε την ισχυρότερη Rolls Royce του μισού εκατομμυρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Θλίψη στην Μεσαρά – Έφυγε από την ζωή η γιαγιά Ευθυμία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Style

Τα 5 ζώδια που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στο σεξ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ηράκλειο

Εξελίξεις δίχως τέλος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα κλήση στον «Φραπέ» και η σκληρή κόντρα για την δήθεν «κουμπαριά» στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: «Έτσι σκότωσα την πεθερά μου» – Όσα ανέφερε η 46χρονη δολοφόνος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Ελλάδα

«Να ξαναπάρεις τα παιδιά στο σπίτι, ήταν ωραία» – Φρικτές αποκαλύψεις για τον θείο που ασελγούσε μαζί με τον φίλο στα ανίψια του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →