Ηράκλειο: 27oC

Λάχανο με φασόλια

07.03.2024, 0:00

Δεν πιστεύετε πόσο νόστιμο είναι μέχρι να το μαγειρέψετε

Το λάχανο χαρακτηρίζει την κουζίνα της βόρειας Ελλάδας, γι’ αυτό και αρκετά πιάτα και συνταγές εμπλουτίζονται με αυτό. Εδώ φτιάνουμε τα φασόλια με λάχανο. Δεν πιστεύετε πόσο νόστιμο και ξεχωριστό φαγητό είναι μέχρι να το μαγειρέψετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα φασόλια σε μια χύτρα ταχύτητος να βράσουν σε άφθονο νερό με το φύλλο δάφνης και 1 κουτ. γλυκού αλάτι για περίπου 5′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το λάχανο.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον πελτέ, τα φασόλια, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και περίπου 800 ml νερό. Κλείνετε με καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 -50 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, χωρίς να διαλυθούν, και να χυλώσει ωραία το φαγητό.
Το σερβίρουμε ζεστό με επιπλέον κόκκινο πιπέρι και τραγανό ψωμί αν θέλουμε.

 

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια άσπρα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. λάχανο πράσινο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας : olivemagazine.gr