Διαδικασία
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και το αλάτι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες για μαντλέν και πασπαλίζουμε την κάθε υποδοχή με λίγο από το αλεύρι.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά και το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μετά τη βανίλια, το λικέρ και το βούτυρο. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30΄.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Γεμίζουμε κάθε θήκη με 1 γεμάτη κουτ. της σούπας από το μείγμα και ψήνουμε για 10΄. Ξεφουρνίζουμε, χτυπάμε ελαφρά το ταψί πάνω στον πάγκο, ώστε να ξεφορμαριστούν πιο εύκολα οι μαντλέν. Πασπαλίζουμε με κακάο και τις σερβίρουμε ζεστές.
Δημοφιλή
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστή ηθοποιός
Θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Κασωτάκη
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά
ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα αύριο Πέμπτη (11/9) περιοχές της Κρήτης – Δείτε που και τι ώρα