Ηράκλειο: 27oC

Τυρόπιτα στην τοστιέρα

10.03.2024, 0:23

Πώς τη φτιάχνουμε

Πρόκειται για ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό, που έχει γνωρίσει ανά τα χρόνια πολλές παραλλαγές ως προς την παρασκευή της. Με φύλλο, με σφολιάτα, «της τεμπέλας» και πολλές ακόμα. Όμως, όλες αυτές οι παραλλαγές της τυρόπιτας έχουν ένα κοινό: Όπως και αν τη φάμε, πάντα υπέροχη είναι. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουμε να τη φτιάχνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ώστε να την απολαμβάνουμε και τις στιγμές που δεν έχουμε πολύ χρόνο ή θέλουμε ένα γρήγορο σνακ «στο πόδι».

Υλικά:
150 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
70 γραμμάρια γιαούρτι ή 2 κουτ. σούπας
1-2 κουτ. σούπας αλεύρι

Διαδικασία
Σπάτε το αυγό και μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα τα βάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι με κοφτές κινήσεις, ώσπου το μείγμα γίνει ενιαίο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, το οποίο διπλώνετε στις άκρες.
Πιέζετε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια σας, ώστε να πάρει ένα ομοιόμορφο, τετράγωνο σχήμα και το βάζετε όπως είναι στην τοστιέρα για 15 λεπτά.

Η παραπάνω συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες και κάθε κομμάτι έχει περίπου 150 θερμίδες, 10 γραμμάρια υδατάνθρακα, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια λίπος.

Extra tip: Αν θέλετε να την νοστιμίσετε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να βάλετε από πάνω μία κουταλιά μέλι και λίγο σουσάμι.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα