Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Το πιο αφράτο κέικ με γιαούρτι

17.10.2024, 6:55

Γίνεται με 1 κεσεδάκι γιαούρτι

Δείτε την συνταγή και τα μυστικά για την πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για αφράτο κέικ με γιαούρτι. Γίνεται με 1 κεσεδάκι γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα μετράς μέσα σε αυτό το κεσεδάκι.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια του γιαουρτιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κακάο (προαιρετικά)
  • 1 χούφτα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση – Διαδικασία 

  • Για να φτιάξουμε το κέικ με γιαούρτι, αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολάκι, για να έχουμε πρόχειρο το κεσεδάκι του και να μπορούμε να μετρήσουμε με αυτό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με μίξερ ή με το σύρμα χειρός, να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώστε το αλεύρι να ενσωματώνεται σταδιακά.
  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε δίχρωμο κέικ, μισό λευκό και μισό σοκολατένιο, αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ και το ανακατεύουμε με το κακάο μέχρι να πάρει ένα βαθύ σοκολατένιο χρώμα (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα κακάο).
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα καρύδια στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα και αδειάζουμε το μείγμα μας.
  • Αν φτιάξαμε το μισό μισό, βάζουμε πρώτα λίγο από το λευκό, έπειτα λίγο από το σοκολατένιο και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 50 λεπτά και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο.
  • Αφήνουμε το κέικ με γιαούρτι να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Μυστικά για το πιο νόστιμο κέικ με γιαούρτι

Η κυρία Ρέντουλα, που μας έδωσε τη συνταγή, το κάνει όλο με το χέρι για να έχει καλύτερη αίσθηση των υλικών. Ανακατεύει υπομονετικά μέχρι να αισθανθεί ότι έχουν λιώσει οι κόκκοι της ζάχαρης και να δει ότι έχει ασπρίσει και αφρατέψει το βούτυρο.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

H ελληνική σημαία με τον Άη Γιώργη που γιορτάζει σήμερα και το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Σκότωσε και τεμάχισε τη μητέρα της: Έκρυψε μέλη του σώματος σε πλυντήριο ρούχων και κάδο απορριμμάτων στο σπίτι (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Υγεία

COVID-19: Ποιο το στέλεχος Stratus που προκαλεί 8 στα 10 κρούσματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εγκαινιάζεται ο νέος χώρος του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Τα βραβεία του 13ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κρήτη

Φωτιά ξέσπασε στα Ανώγεια – Στο σημείο η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Μεταβολή του σκηνικού μετά την 28η Οκτωβρίου – Πως επηρεάζεται η Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Τρία κυνηγόσκυλα έπεσαν σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα – Επιχείρηση διάσωσης για το ένα σκυλί που επιβίωσε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Κακουργηματική δίωξη στους πέντε συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ελλάδα

Ένα ιστορικό κειμήλιο στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →