Ηράκλειο: 32oC

Vegan συνταγή για καρμπονάρα

24.06.2024, 23:06

Ιδανική για την νηστίσιμη περίοδο 

Θέλετε να φτιάξετε μια πλούσια και νόστιμη καρμπονάρα χωρίς αλλαντικό; Ρίξτε μια ματιά σε αυτή την πανεύκολη vegan καρμπονάρα με κουνουπίδι και κουκουνάρι.

Ετοιμάζεται σε λιγότερο από μία ώρα (συγκεκριμένα 45 λεπτά) και αποδίδει κάτω από 450 θερμίδες ανά μερίδα. Δεν χρειάζεται πολλά υλικά, είναι αρκετά πιο οικονομική, αλλά και πολύ πιο υγιεινή από την κλασική της συνταγής.Δοκιμάστε τη μια μέρα που θέλετε κάτι ελαφρύ και θρεπτικό ταυτόχρονα.

Μην σας ξενίζει που χρησιμοποιούνται και τα φύλλα του κουνουπιδιού στο τελικό σερβίρισμα. Είναι εξάλλου νέα τάση η αξιοποίηση όλου του φυτού, που έχει να κάνει με τη γενικότερη zero waste φιλοσοφία, δηλαδή ότι δεν πετάμε στα σκουπίδια σχεδόν τίποτα.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα την ετοιμάσουμε:

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 μικρό κουνουπίδι (τα φύλλα κόβονται και διατηρούνται στην άκρη)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 450 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C. Ανακατεύουμε τα φύλλα του κουνουπιδιού με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μίσχοι των φύλλων και τα φύλλα να γίνουν πιο τραγανά στις άκρες.
  2. Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και κόβουμε το κοτσάνι του σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα τηγάνι με τον ζωμό, το σκόρδο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τόσο το κουνουπίδι όσο και το σκόρδο.
  3. Βάζουμε το κουνουπίδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε ελαφρά, προσθέτοντας αρκετό υγρό από το μαγείρεμα, έτσι ώστε να έχει η σάλτσα την υφή πηχτής κρέμας. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ ξανά στο τηγάνι και καρυκεύουμε καλά με αλάτι και λευκό πιπέρι.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα του κουνουπιδιού. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα του κουνουπιδιού και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Ηράκλειο

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Μαλεβιζίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις στην Πάτρα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 2,5 μηνών βρέφους – Τι έδειξε το πόρισμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: O Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραστεί στις τελετές αγιασμού σε δύο σχολικές μονάδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Πάτρα: «Το παιδί είχε συνεχώς νέες μελανιές», λέει η γιαγιά του βρέφους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Απελπίστηκαν από τον Αποσελέμη-στρέφονται στην αφαλάτωση!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Άγρια επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 18χρονο που «έσπασε» στο ξύλο 13χρονο (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

ΔΕΥΑΗ: Αποκατάσταση βλάβης σε γεώτρηση του Αϊ-Στράτηγου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κόσμος

Άγγλος διαιτητής κατηγορείται για άσεμνο βίντεο με ανήλικο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά την ωρα που βρισκόταν μέσα ο οδηγός (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Στην τελική ευθεία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα