Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;
Υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο τυρί είναι τόσο μοναδικό και είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας εκπλήξει λίγο.
Οι τρύπες του τυριού και τα βακτήρια
Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες.
Μπορεί να ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα βακτήρια που δίνουν στο τυρί την εξαιρετικά ιδιόμορφη όψη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Brewster Cheese, η εξήγηση έχει ως εξής: «Η πραγματική απάντηση στο τι κάνει το ελβετικό τυρί … τρύπιο είναι τα βακτήρια που μετατρέπουν το γάλα σε τυρί. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελβετικού τυριού δημιουργεί τις φυσαλίδες αέρα στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι τρύπες που στη βιομηχανία αποκαλούμε «μάτια». Το μέγεθος των ματιών δεν επηρεάζει τη γεύση του τυριού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της θερμοκρασίας, του χρόνου αποθήκευσης και των επιπέδων οξύτητας».
πηγή: olivemagazine.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη (βίντεο)