Ηράκλειο: 17oC

Αυτά είναι τα μυστικά για το τέλειο κοκορέτσι στο φούρνο

01.05.2024, 3:02

Για την Κυριακή του Πάσχα 2024

Αν δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και του κοκορέτσιου στη σούβλα, ή αν ο καιρός στην περιοχή που θα γιορτάσετε το Πάσχα του 2024 δεν είναι κατάλληλος, τότε η λύση του ψησίματος στο φούρνο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Για τους καλοφαγάδες μερακλήδες το κοκορέτσι ακόμη και στο φούρνο αποτελεί τον νοστιμότερο μεζέ του πασχαλινού τραπεζιού και για αυτό απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία τόσο στην επιλογή των υλικών όσο και στο ψήσιμο είτε στη σούβλα είτε στο φούρνο εν προκειμένω.

Κοκορέτσι στο φούρνο: Με λαδόκολλα ή στο ταψί να το ψήσω;

Το ψήσιμο κοκορετσιού στο φούρνο είναι μια εύκολη επιλογή που θα σας πάρει αρχικά 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και ιδανικά πρέπει να ψηθεί μέσα σε λαδόκολλα. Μετά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Θα πρέπει να το γυρίζετε συχνά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να γίνει τραγανό απ’ έξω. Αφού βγάλετε τη λαδόκολλα, θα χρειαστούν ακόμα 30 λεπτά περίπου ψήσιμο πάνω στη σχάρα. Αν το βάλετε σε ταψί, τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου και μετά το γυρίζετε στο γκριλ και ανεβάζετε στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα.

Τα 4 tips της επιτυχίας για να βγει «λουκούμι»

Η καλής ποιότητας αντεριά αποτελείται από µακριά έντερα. Πρέπει να είναι πεντακάθαρη εσωτερικά γερή, χωρίς σκισίµατα και τρύπες. Την πλένουµε πάρα πολύ καλά χωρίς να τη γυρίσουµε «το µέσα έξω». Μετά βάζουµε ένα-ένα τα έντερα σε ένα σουρωτήρι, κυκλικά, σαν κουλουριασµένο σχοινί, και αφήνουµε την άκρη κάθε εντέρου να κρέµεται έξω από το σκεύος, για να τις ξεχωρίζουµε εύκολα όταν θα τυλίξουµε το κοκορέτσι. Ραντίζουµε µε άφθονο λεµονοχυµό και τη βάζουµε στο ψυγείο, µε το σουρωτήρι, µέχρι να τη χρειαστούµε.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι το πολύ καλό στέγνωμα των εντέρων. Αν δεν τα στεγνώσουμε καλά το κοκορέτσι θα βράσει και δε θα ψηθεί.

Αποφεύγουμε την προσθήκη ελαιολάδου καθώς το κοκορέτσι λόγω των βασικών συστατικών έχει από μόνο του αρκετό λίπος οπότε το ελαιόλαδο το βαραίνει γευστικά.

Το παν είναι το δέσιμο του κοκορετσιού. Πρέπει να έχουμε την τέλεια ισορροπία στο σφίξιμο ώστε να είναι τόσο σφιχτό που δε θα διαλυθεί ή ξεκινήσει να χάνει στροφές, αλλά όχι υπερβολικά σφιχτό ώστε να γίνει πολύ συμπαγές. Σημειώστε ότι το επιθυμητό είναι ένα μακρύ και λεπτό κοκορέτσι, παρά ένα κοντό και χοντρό, ώστε να μην ξεραθεί από έξω και να είναι άψητο μέσα.

Πηγή: dnews.gr

Διαβάστε επίσης:

5 Εύκολες Πασχαλινές Συνταγές για σαλάτες 

6 συμβουλές για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια 

Πασχαλινό κατσικάκι με ρύζι στον φούρνο 

πριν από 8 λεπτά
Style

Έρχεται ζόρικος Δεκέμβριος για αυτά τα ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της αστυνομίας 35χρονος που παρενοχλούσε 39χρονη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το εθνικό οδικό δίκτυο του Δήμου στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Οικονομία

17 επιδόματα πληρώνει αύριο Παρασκευή (28/11) ο ΟΠΕΚΑ – Ποιοι πάνε ταμείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Πηγαδάκια

Το παιχνίδι των καρεκλών: Ποιοι καίγονται πριν καν ξεκινήσει ο ανασχηματισμός στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κόσμος

Σοκ στη Γερμανία: Σκότωσε τη γυναίκα, τους γιους και την αδελφή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένας νερόμυλος από τα παλιά – Δείτε φωτογραφία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο τα ζώα που έχουν θανατωθεί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Αθλητικά

Εθνική Μπάσκετ: Απέναντι στη Ρουμανία «ανοίγει το παράθυρο» για Παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγάκια και ένα Ι.Χ.

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →