Μόνο με 5 υλικά
Με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, η μελόπιτα δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη, είναι εύκολη και γευστική.
Υλικά
- 500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μέλι
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
- Για τη μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τη μελόπιτα, όπως είναι καυτή, με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Διαβάστε επίσης:
Αυτά είναι τα 3 πιο λαίμαργα ζώδια
Δημοφιλή
ΑΑΔΕ: Κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα χωράφια και μοιράζουν πρόστιμα 500 ευρώ
Τροχαίο στην Κνωσού: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και βρέθηκε στο οδόστρωμα
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο... «οξύθυμος» πρώην υπουργός
Θλίψη στη Mεσαρά: Έφυγε πρόωρα από την ζωή ο αγαπητός Γιώργος
Έφοδος της Αστυνομίας σε gay party - Συνελήφθησαν 12 άντρες
Απίστευτο: Αρνήθηκε να κάνουν έρωτα και τον τραυμάτισε σοβαρά στα γεννητικά όργανα
Συναγερμός στο Μαρούσι: Έκρηξη σε ταβέρνα – Πληροφορίες για Δύο τραυματίες
Γονείς τέρατα άφηναν το παιδί τους να λιμοκτονεί και το έδεναν μέσα σε ντουλάπα - Είναι 7 χρονών και ζυγίζει μόνο 10 κιλά
Ηράκλειο: 62χρονη είχε στο σπίτι της 66 σκύλους και συνελήφθη