Ηράκλειο: 20oC

Κουνέλι με μανιτάρια στην κατσαρόλα

19.05.2024, 6:05

Πάμε να δούμε μια εύκολη και γευστική συνταγή

Το κουνέλι στην κατσαρόλα μαγειρεύεται σαν το κοτόπουλο, έχει ιδιαίτερη νοστιμιά και με τα μανιτάρια γίνεται ένα πρώτης τάξεως πιάτο για το κυριακάτικο ή ακόμα και το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κουνέλι, περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε μερίδες (κουνέλι θα βρούμε και σε πολλά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ)
  • 1 – 2 κουτ. σούπας αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 20 μανιτάρια, της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους κ.ά.), σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, χοντροκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη, κοπανισμένα να γίνουν σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουνέλι με μανιτάρια στην κατσαρόλα ξεκινάμε αλευρώνοντας ελαφρώς τα κομμάτια του κουνελιού.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
  4. Επαναφέρουμε τα κομμάτια του κουνελιού στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε 400 ml νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν το φαγητό αρχίζει να βράζει, κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κουνέλι, με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας.
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.
  7. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κουνέλι, να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  8. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Δεν βιαζόμαστε όμως να προσθέσουμε υγρά προτού βάλουμε τα μανιτάρια, γιατί θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους.
  9. Αν, όμως, το φαγητό έχει γίνει, αλλά υπάρχει περίσσεια υγρών, σουρώνουμε τα στερεά και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε το κουνέλι με μανιτάρια με ένα αφράτο πιλάφι και μπρόκολο στον ατμό.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Brownies γεμιστά με παγωτό

Παγωτό σορμπέ λεμόνι

Παγωτό μόνο με 3 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή

πριν από 1 λεπτό
Καιρός

Με συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές ο καιρός σήμερα (12/10) στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Υγεία

Χάστε 4 κιλά και ρίξτε χοληστερόλη και σάκχαρο σε λιγότερο από 2 μήνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →