Η φλούδα μπανάνας περιέχει συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο
Δεν είναι (μόνο) θέμα οικονομίας η ανάγκη που υπάρχει να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες που αφορούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν για όλους.
Η σπατάλη τροφίμων έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία, με έκθεση της Συμμαχίας Για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων να ενημερώνει πως κάθε πολίτης της Ελλάδας απορρίπτει κατά μέσο όρο 87 κιλά οικιακών απορριμάτων, εκ των οποίων τα 38 είναι βρώσιμα.
Την ίδια ώρα, το 10.9% του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με επισιτιστική ασφάλεια.
Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και είναι πιο εύκολα, από ορισμένα άλλα.
Ένα είναι να αξιοποιούμε όλα τα μέρη ενός τροφίμου. Η τελευταία σημείωση αφορά τη φλούδα της μπανάνας.
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αν οι φλούδες μπανάνας μπλανσαριστούν (τοποθετηθούν σε βραστό νερό για λίγα λεπτά και μετά σε κρύο νερό -ή νερό με παγάκια), στεγνώνουν καλά και αλεστούν στο επίπεδο που να γίνουν σκόνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρτοσκευάσματα, αντί των αλευριών που χρησιμοποιούμε ως σήμερα.
Τι θα κερδίσουμε με το αλεύρι από φλούδα μπανάνας
Σε κάθε μπουκιά, θα πάρετε μια καλή ποσότητα από μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, με την έρευνα να δείχνει πως οι φλούδες μπανάνας περιείχαν πολύ περισσότερες φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο και αντιοξειδωτικές ενώσεις από ό,τι τα άλλα προϊόντα.
Οι φυτικές ίνες ωστόσο, που έχουν οι φλούδες κάνουν το αποτέλεσμα λίγο πιο σκληρό, με τους ειδικούς να προτείνουν μικρότερη αναλογία στο μείγμα των παρασκευών που όπως φάνηκε, μπορούν να διατηρηθούν στο ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μήνες.
Μαζί με το καλό που θα κάνετε στην υγεία σας, θα βοηθήσετε και στη νέα τάση που προκύπτει από το ενδιαφέρον του ανθρώπινου είδους να συνεχίσει να υπάρχει στον πλανήτη που λέγεται Γη για περισσότερους αιώνες: τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Το 40% του συνολικού βάρους μιας μπανάνας είναι η φλούδα του που όπως διαβάσατε, είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Οπότε είναι κρίμα να την πετάμε.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Όπως;
Οι ενώσεις που διαθέτει, καταπολεμούν τα βακτήρια και την ανάπτυξη μούχλας. Ως εκ τούτου, μπορεί να επιβραδύνει την αλλοίωση σε ορισμένα τρόφιμα.
Τα αντιοξειδωτικά της φλούδας μπορούν να καθυστερήσουν το μαύρισμα και άλλα σημάδια αλλοίωσης σε άλλα τρόφιμα.
Το πιο ενδιαφέρον είναι πως αν ψεκάσουμε τις μπανάνες με εκχύλισμα από φλούδα μπανάνας, διατηρούνται για επιπλέον ημέρες φρέσκες.
Παρεμπιπτόντως, ό,τι ισχύει για τη φλούδα μπανάνας ισχύει και για άλλες, όπως για παράδειγμα του μάνγκο που επίσης μελέτες έχουν δείξει πως ενισχύει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενός αρτοσκευάσματος που το περιέχει, ενώ βελτιώνει και τη γεύση του.
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα δουν τα χρήματα τους οι συνταξιούχοι