Τα υλικά και η εκτέλεση
Αφράτα μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας και λίγα υλικά. Αν τα φτιάχνετε για πρώτη φορά, θα ενθουσιαστείτε με το επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 325 γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο μεγάλου αυγού
- 1 βανίλια
- 110 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- σταγόνες σοκολάτας για το τέλος
Εκτέλεση
- Bάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σοκολάτα.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή εύπλαστη και βουτυράτη.
- Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο.
- Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους όσο ένα καρύδι.
- Πατάμε με το δάχτυλο και κάνουμε λακκούβα στην μέση.
- Εκεί στην λακκούβα μπήγουμε ένα κομματάκι σοκολάτα.
- Φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο.
- Τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για περίπου 20΄ να σταθεροποιηθούν.
- Δεν θα πάρουν πολύ χρώμα.
- Αφού ψηθούν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά μέχρι και το τελευταίο.
Μυστικά
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να το μαλακώσετε στο λεπτό.
- Η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε να είναι ψιλή κρυσταλλική και όχι με χοντρό κόκκο, αλλιώς, αλέστε τη στο μπλέντερ πριν την αναμίξετε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.
- Η ζύμη από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι, δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αντί να γίνουν αφράτα και τραγανά, στο τέλος θα γίνουν σκληρά.
- Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα στην λαμαρίνα για 5′ και μετά αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
- Αν θέλετε αχνίστε με άχνη ή περιχύστε με λιωμένη σοκολάτα (γραμμές λιωμένης σοκολάτας στην επιφάνεια). Δείτε εδώ το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα.
- Πριν τα ψήσετε και αφού τα έχετε πλάσετε, μπορείτε να τα συντηρήσετε μοιρασμένα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Μετά, κατευθείαν από την κατάψυξη αραδιάστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στον καυτό φούρνο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν λίγη ώρα παραπάνω ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Πηγή: argiro.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου