Ηράκλειο: 31oC

Συνταγή: Χοιρινό µε αρακά

09.09.2024, 5:32

Μια καταπληκτική συνταγή 

Αυτό το χοιρινό με αρακά, μία φορά να το φτιάξετε θα σας γίνει συνήθεια. Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή, δοκιμάστε τη.

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 kg ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2 με 3 λεπτά (χωρίς να πάρει χρώμα).
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το χοιρινό να βράσει για 50 λεπτά περίπου, έως ότου μισομαλακώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά.
  • Εάν το κρέας έχει τραβήξει όλα του τα υγρά συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει καλά τόσο το κρέας όσο και ο αρακάς.
  • Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  • Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του, χωρίς πολλά ζουμιά.

Πηγή: argiro.gr