Ηράκλειο: 16oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή: Λουκανικοπιτάκια με ζύμη σφολιάτας

16.09.2024, 5:32

Δοκιμάστε τα!

Συνταγή για εύκολη λουκανικόπιτα με σφολιάτα και τυρί που λιώνει, ιδανική για πάρτι και καλέσματα.

Υλικά

Για τις λουκανικόπιτες

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την επάλειψη

  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα, ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα για τη ζύμη ώστε το μέγεθος της να είναι περίπου 40×30 εκατοστά.
  • Με κουπ πατ διαμέτρου 10 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους στη σφολιάτα.
  • Βουτυρώνουμε φόρμες, βάζουμε μέσα τους δίσκους σφολιάτας και γεμίζουμε με τη γέμιση.
  • Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας σε πιο λεπτό φύλλο.
  • Με κουπ πατ 8 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους σφολιάτας.
  • Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις άκρες από τα καπάκια σφολιάτας και κλείνουμε.
  • Τσιμπάμε τις άκρες της σφολιάτας περιμετρικά ώστε να φυλακίζουμε τη γέμιση.
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μικρές χαρακιές, σταυρωτά στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 10΄ στους 200°C και χαμηλώνουμε στους 170°C στον αέρα.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνει τραγανή η σφολιάτα.
  • Αφήνουμε να σταθούν για 10΄ και ξεφορμάρουμε. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο σαν κιμά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας τα υλικά.
  • Ακουμπάμε από δύο κουταλιές γέμιση μέσα σε κάθε λουκανικόπιτα.

Μυστικά

  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το λουκάνικο να είναι καθαρισμένο από το περίβλημά του.
  • Η κρύα σφολιάτα αγαπάει τον καυτό αέρα. Γι’ αυτό, ψήνουμε πάντα τη σφολιάτα στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
  • Για να δώσουμε γρήγορα όγκο στη σφολιάτα, ψήνουμε πάντα τα πρώτα 10΄ σε δυνατή θερμοκρασία στον αέρα στη μεσαία σχάρα και μόλις φουσκώσει η σφολιάτα και ξεχωρίσουν οι στρώσεις της, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 ίσως 180 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Για να δώσετε σχήμα στη ζύμη σφολιάτας, θα πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Εάν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πολύ ώρα, θα ανεβεί η θερμοκρασία της και θα σας δυσκολέψει στο να τη δουλέψετε και να της δώσετε σχήμα.
  • Αφού ψηθούν και κρυώσουν οι λουκανικόπιτες, μπορείτε να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1 μήνα, Τις ζεστάνετε όπως είναι παγωμένες για 15′ στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πριν σερβίρετε.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Η Δανία θέλει να απαγορεύσει την μπούρκα σε σχολεία και πανεπιστήμια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό! Εγκλωβίστηκε στο όχημα ο οδηγός!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Τα σενάρια για ψύχος στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

Παγκόσμια θλίψη για την θρυλική ηθοποιό και σύμβολο του σεξ Μπριζίτ Μπαρντό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Οικονομία

Μετά τον Απρίλιο η πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω τράπεζας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Πολιτική

Στην Ουάσιγκτον ο Νικόλας Φαραντούρης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Αθλητικά

Πάει για νέα μεταγραφή ο Ολυμπιακός – Ποιον παίκτη έχει στο κάδρο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Κόσμος

Κίνα: Φορολογούνται τα προφυλακτικά για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Τα 75α γενέθλια της γιόρτασε η Χαρούλα Αλεξίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Έκτακτο: Πέθανε η σπουδαία Μπριζίτ Μπαρντό!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →