Δοκιμάστε τα!
Συνταγή για εύκολη λουκανικόπιτα με σφολιάτα και τυρί που λιώνει, ιδανική για πάρτι και καλέσματα.
Υλικά
Για τις λουκανικόπιτες
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 4 χωριάτικα λουκάνικα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. κασέρι τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την επάλειψη
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα, ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα για τη ζύμη ώστε το μέγεθος της να είναι περίπου 40×30 εκατοστά.
- Με κουπ πατ διαμέτρου 10 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους στη σφολιάτα.
- Βουτυρώνουμε φόρμες, βάζουμε μέσα τους δίσκους σφολιάτας και γεμίζουμε με τη γέμιση.
- Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας σε πιο λεπτό φύλλο.
- Με κουπ πατ 8 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους σφολιάτας.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις άκρες από τα καπάκια σφολιάτας και κλείνουμε.
- Τσιμπάμε τις άκρες της σφολιάτας περιμετρικά ώστε να φυλακίζουμε τη γέμιση.
- Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μικρές χαρακιές, σταυρωτά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 10΄ στους 200°C και χαμηλώνουμε στους 170°C στον αέρα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνει τραγανή η σφολιάτα.
- Αφήνουμε να σταθούν για 10΄ και ξεφορμάρουμε. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο σαν κιμά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας τα υλικά.
- Ακουμπάμε από δύο κουταλιές γέμιση μέσα σε κάθε λουκανικόπιτα.
Μυστικά
- Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το λουκάνικο να είναι καθαρισμένο από το περίβλημά του.
- Η κρύα σφολιάτα αγαπάει τον καυτό αέρα. Γι’ αυτό, ψήνουμε πάντα τη σφολιάτα στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
- Για να δώσουμε γρήγορα όγκο στη σφολιάτα, ψήνουμε πάντα τα πρώτα 10΄ σε δυνατή θερμοκρασία στον αέρα στη μεσαία σχάρα και μόλις φουσκώσει η σφολιάτα και ξεχωρίσουν οι στρώσεις της, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 ίσως 180 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Για να δώσετε σχήμα στη ζύμη σφολιάτας, θα πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Εάν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πολύ ώρα, θα ανεβεί η θερμοκρασία της και θα σας δυσκολέψει στο να τη δουλέψετε και να της δώσετε σχήμα.
- Αφού ψηθούν και κρυώσουν οι λουκανικόπιτες, μπορείτε να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1 μήνα, Τις ζεστάνετε όπως είναι παγωμένες για 15′ στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πριν σερβίρετε.
Πηγή: argiro.gr

Δημοφιλή
Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο στελέχους της
Θλίψη για τον 18χρονο τερματοφύλακα της Α.Ε. Ηρακλείου που πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε
Ποντίκι «έσπειρε» τον πανικό σε μαγαζί εστίασης στο Ηράκλειο - Δείτε το βίντεο
Έξαλλη η Καλλιμάνη στην Κρήτη: «Τα πήρε» με πελάτη που της πέταξε λουλούδια και νερό στο πρόσωπο - Δείτε το βίντεο
Άρης Μουγκοπέτρος: «Συγγνώμη στα παιδάκια μου, δεν έχω να πω τίποτα για τη μητέρα τους»
Κρήτη: Νηπιαγωγός βρήκε σπίτι με ενοίκιο μόλις 50 ευρώ - Έτοιμες οι πρώτες δημοτικές κατοικίες στο Δήμο Αγίου Βασιλείου
«Όσο με σέβεστε, θα σας σέβομαι» λέει η Καλλιμάνη που έβρισε πελάτη κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στην Κρήτη
Κρήτη: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του 47χρονου Νικόλαου που αφήνει πίσω του δύο παιδιά
Θλίψη στο Ηράκλειο: Πέθανε ο Γεώργιος Διβόλης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Αντιγόνη»