Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο
Πολύ εύκολο στην εκτέλεση του αρκεί να ακολουθήσεις αυτήν τη συνταγή και να θυμηθείς πως μία ημέρα πριν να τα βάζουμε στο νερό για να φουσκώσουν!
Αφού λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:
- Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
- Ελέγχουμε τους γίγαντες κάθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαϊντανό.
- Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.
Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!
Δημοφιλή
Θλίψη στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο μηχανικός Κωνσταντίνος Πετράκης
Κρήτη: Γιαγιά και εγγονή «σέρνουν» τον χορό και κλέβουν τις εντυπώσεις (βίντεο)
Λάρισα: Mάχη για τη ζωή του δίνει το μωρό που έπεσε από το κρεβάτι
«Ταλιάνης ΑΕΒΕ»: Από τη Μικρά Ασία... στην Κρήτη - Τέσσερις γενιές, μία ιστορία εξαγωγών, καινοτομίας και επιμονής
Black Friday 2025: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις
Βαθιά θλίψη στα Χανιά για τον θάνατο του αγαπητού γιατρού
Πένθος στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ανδρουλάκη
Άρης: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάκης Κλεώπας
Τρόμος για μαθητές στο Ρέθυμνο: Ενήλικας επιτέθηκε σε παιδάκι δημοτικού που περίμενε στη στάση του λεωφορείου