Εύκολο και οικονομικό φαγητό!
Πεντανόστιμοι γίγαντες με κρούστα από λουκάνικο και κρουτόν στο φούρνο που θα σας ξετρελάνουν! Σερβίρετέ τους με φέτα και θα ξετρελαθείτε. Είναι μία εύκολη συνταγή, με συνδυασμό γεύσεων μαγικό!
Υλικά
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. γίγαντες
- 2 πράσα
- 2 κλων. σέλερι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 συσκ. πομοντόρια (ντοματάκια) ή κονκασέ
- 250 γρ. σπανάκι και 250 γραμ. λάπαθα
- Αλάτι
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο μπούκοβο
- 1/4 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
- Τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα
Για τους γίγαντες
- Μουσκεύουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής.
- Την επομένη στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα.
- Καλύπτουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40΄.
Για τα λαχανικά
- Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι.
- Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε φέτες.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι και τα λάπαθα.
- Τα ψιλοκόβουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2-3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄.
- Σπάμε τα πομοντόρια (ντοματάκια) με πιρούνι και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.
- Συμπληρώνουμε 1 φλιτζ. νερό, το μπούκοβο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βράζουμε τη σάλτσα για 5′-7′.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Για το ψήσιμο
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ταψί.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, κάνουμε μία στρώση το σπανάκι με τα λάπαθα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για 40΄, να μείνει με το λάδι του το φαγητό.
Για τα λουκάνικα
- Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ.
- Βάζουμε το λουκάνικο στο μπλέντερ, να γίνει κιμάς.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα και το λουκάνικο και τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
- Ανακατεύουμε συχνά.
- Απλώνουμε το μίγμα με το λουκάνικο στο φαγητό και ψήνουμε στους 230°C για 10΄, να ροδίσει καλά η κρούστα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίματα φέτας.
Μυστικό
- Μην βράζετε σε δυνατή φωτιά τα όσπρια γιατί διαλύονται.
Πηγή: argiro.gr
Δημοφιλή
Χειροπέδες σε Ελληνες ιδιοκτήτες πλοίου - Μετέφεραν 4,5 τόνους κοκαΐνης
Στήριξη από τον αδερφό της η Μουρτζούκου: «Η Πόπη ευθύνεται για τα εγκλήματα της Ειρήνης»
Νεκρή ανασύρθηκε γυναίκα γιατρός απο θάλασσα της Λαμίας
Στο «φως» της δημοσιότητας τα πρόσωπα των Ρομά που κατηγορούνται για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά
Σοκ στο Ηράκλειο: 15χρονος έκανε «βουτιά» από το 2ο όροφο - Νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ
Κρήτη: Σφοδρή καταγγελία από πολίτη για παράνομη χρήση αιγιαλού και ηχορύπανση από γνωστό beach bar
Έπεσε πάνω σε σπίτι με τρακτέρ 31 τόνων επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης! - Δείτε βίντεο
Άμα έχεις ακόμα αυτό το παιχνίδι ξεχασμένο στο σπίτι μπορεί και να έχεις ξεχάσει 800 ευρώ!
Ηράκλειο: Φορτηγό παρέσυρε 4χρονο έξω από το ΠΑΓΝΗ - Σοβαρός ο τραυματισμός της