Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα κυδώνι

22.08.2024, 0:47

Τα υλικά και η εκτέλεση

Η αγαπημένη πάστα φλώρα με τη δική σας χειροποίητη μαρμελάδα κυδώνι! Είναι ένα όνειρο που μπορείς να απολαύσεις.

Υλικά

Για τη μαρμελάδα κυδώνι

  • 600 γρ. καθαρισμένα και τριμμένα κυδώνια (2 μεγάλα κυδώνια)
  • 1 φλ. νερό
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα κυδώνια

Για την Πάστα Φλώρα

  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 7 κ.σ. κονιάκ
  • 7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1½ φλ. μαρμελάδα
  • Άχνη ζάχαρη

Για τη μαρμελάδα κυδώνι

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρμελάδα για την πάστα φλώρα. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε κατσαρόλα.
  • Τα βάζουμε με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15′, να πιούν τα υγρά τους.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε φλούδες και κουκούτσια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20′-25′. Ο χυμός που θα μείνει στην κατσαρόλα είναι περίπου 1/2 φλ.
  • Σουρώνουμε το χυμό και κρατάμε 1/2 φλ.
  • Προσθέτουμε στο κυδώνι όλα τα υπόλοιπα, μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι.
  • Βράζουμε για 15′-20′.
  • Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να αρωματίσουμε.
  • Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Για την πάστα φλώρα

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
  • Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές.
  • Βάζουμε τη μαρμελάδα.
  • Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε φιτίλια για να γαρνίρουμε την πάστα φλώρα στην επιφάνεια.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.
  • Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση.
  • Όταν κρυώσει την αχνίζουμε.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35-40′.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 8 λεπτά
Αθλητικά

Υποψήφιος για το Hall of Fame 2026 ο Παναγιώτης Γιαννάκης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Οικονομία

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Πόσο κοστίζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Λάρισα: Όχημα άρπαξε φωτιά εν κινήσει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Πολιτική

Τσουκαλάς: «Σε λίγους και πολλούς διαιρεί την κοινωνία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

Ληστεία – θρίλερ στην Κηφισιά με λεία 180.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Αθλητικά

Sport Italia: «Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Χρήστο Μανδά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια που προσελκύουν το χρήμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Πολιτική

Τσιάρας: «Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Νέες εξελίξεις – Ο 33χρονος ανιψιός σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό πριν συλληφθεί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Style

Διαμαντής Καραναστάσης: «Είναι πολύ μικρό για να το συζητάμε» είπε για το θετικό αλκοτέστ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →