Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Τυρόπιτες κουρού με μαγιά

30.10.2024, 22:48

Το τέλειο σνακ για τα παιδιά

Μοιάζουν με τυροκούλουρα ή φλογέρες γεμιστές που λατρεύουν τα παιδιά. Βάλτε γάλα και μαγιά στο φύλλο κουρού για να γίνουν τραγανά και ζηλευτά. Φτιάξτε αυτή την συνταγή και θα με θυμηθείτε είναι απίστευτη! Ανοίξτε αυτό το φύλλο κουρού και δεν θα ξαναχρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη.

Υλικά

Για το φύλλο κουρού

  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο κρύο
  • 125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
  • 1 αυγό
  • Λίγο σουσάμι για το φύλλο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  • Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, την ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
  • Με δύο μαχαίρια κόβουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένο γίνεται.
  • Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε το βούτυρο ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.
  • Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα µε ένα πιρούνι.
  • Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
  • Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη, να παγώσει.

Για τα τυροπιτάκια

  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο με πλάστη. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
  • Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
  • Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).
  • Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
  • Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
  • Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
  • Όταν αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

Μυστικά

  • Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
  • Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.
    Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα.
  • Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 9 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο στην Πιερία με νεκρό 9χρονο κοριτσάκι: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή η 11χρονη αδερφή της – Εκτός κινδύνου η μητέρα τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Γιατί έκανε «βουτιά» ο τζίρος στην εστίαση;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Style

Ιωάννα Τούνη για τον γιο της: «Πόσο ευλογημένη είμαι που με έκανες μαμά» – To τρυφερό video

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ελλάδα

Βόρεια Προάστια: Ληστής προσπαθεί να κάνει διάρρηξη αλλά αποτυγχάνει – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ελλάδα

Ξεσπά η αδερφή της 36χρονης που δολοφονήθηκε στον Βόλο: «Είναι τέρας, θανατική ποινή πρέπει να πάρει»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κόσμος

Αγγλία: Κρατούσε νεκρά μωρά στο σαλόνι και τα έβαζε να «δουν» κινούμενα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδοτήσεις μέχρι και σε ΚΤΕΟ – Διπλασιασμοί επιδοτήσεων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Υγεία

Γιατί ιδρώνουμε το βράδυ: Τι προκαλεί τις νυχτερινές εφιδρώσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Φωτιά ξέσπασε στη Σαλαμίνα – Ήχησε το 112 (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Αυτά είναι τα τυχερά ζώδια της εποχής της Παρθένου

Διαβάστε περισσότερα