Ηράκλειο: 28oC

Συνταγή για την πιο λαχταριστή τυροκαυτερή

25.08.2024, 14:11

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς

Υλικά

  • 1/3 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί
  • Μπούκοβο
  • Πιπεριά τσίλι
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Προετοιμασία της Τυροκαυτερής:
    • Προσθέστε στο μπλέντερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι.
    • Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ανάμειξη:
    • Σε ένα μπολ, βάλτε τη σπασμένη φέτα και το στραγγιστό γιαούρτι.
    • Προσθέστε το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Σερβίρισμα:
    • Μεταφέρετε την τυροκαυτερή σε ένα μικρό μπολ.
    • Γαρνίρετε με επιπλέον μπούκοβο, ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και φρέσκα μυρωδικά.
    • Συνοδέψτε με φέτες ψωμιού.