Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Παραδοσιακές τηγανίτες με τυρί φέτα

01.10.2024, 8:24

Με πέντε απλά υλικά

Παλιότερα οι παραδοσιακές τηγανίτες με τυρί έμπαιναν στο τηγάνι σχεδόν κάθε μέρα στο τηγάνι. Και πώς να μην μπαίναν βέβαια αφού είναι η πιο εύκολη και η πιο γρήγορη συνταγή για μια νοστιμιά σαν καμία άλλη! Τρία απλά υλικά μετατρέπονται σε κάτι τόσο λαχταριστό, σε αυτές τις τηγανίτες με φέτα.

Υλικά

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 ποτηριού (περίπου) χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τρίμματα μαλακής φέτας

Για τις τηγανίτες με τυρί φέτα

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  • Το νερό δεν το ρίχνουμε μονομιάς, γιατί ίσως δεν το πάρει όλο.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια με τυρί σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι.
  • Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δείκτη κάνουμε μια λακκούβα.
  • Γεμίζουμε τις τηγανίτες με τυρί με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί.
  • Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πλάστη για να τις κάνουμε σαν λεπτό φύλλο).
  • Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε την κάθε τηγανίτα από 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Για μοναδική απόλαυση, σερβίρουμε με μέλι.
  • Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε. Επίσης, ψήνονται και στην τοστιέρα.

Πηγή: argiro.gr