Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Κοτόπουλο γλυκόξινο με αποξηραμένα φρούτα

06.09.2024, 0:35

Δοκιμάστε το!

Μια γιορτή από μόνο του, γιορτή χρωμάτων και γεύσεων. Γλυκόξινη, ψαγμένη, εντυπωσιακή και πάρα πολύ οικονομική και εύκολη συνταγή.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια (0 5-1 εκ.)
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή νερό
  • Μίγμα μπαχαρικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κυδώνια
  • 2 μήλα
  • 15 αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνα και βερίκοκα
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

Για το σερβίρισμα

  • Κους κους
  • Πράσινη σαλάτα

Για τα μπαχαρικά

  • 1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι

Για το γλυκόξινο κοτόπουλο

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.
  • Το πλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πήλινο σκεύος Tajine ή σε κεραμική ή χοντρή μαντεμένια γάστρα που να σκεπάζει καλά.
  • Στο ίδιο λάδι που ρόδισε το κοτόπουλο προσθέτουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού και τα αφήνουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα, τα βγάζουμε με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο.
  • Περιχύνουμε με τον ζωμό.
  • Σκεπάζουμε το βαρύ σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο για 30′ στους 200ºC.

Για τα φρούτα

  • Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε χοντρές φέτες με την φλούδα τους.
  • Το ίδιο κάνουμε και με τα μήλα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα φρούτα να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί σχεδόν όλο σε δυνατή φωτιά.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα φρούτα και σκεπάζουμε το σκεύος.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30′ επιπλέον.
  • Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει καλά.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 3 λεπτά
Κρήτη

Νέα είσοδος ασθενών στο προσωρινό ΤΕΠ του Νοσοκομείου Σητείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ελλάδα

Μιχαηλίδου: Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κόσμος

Αεροπορικές: Χριστούγεννα με 300 εκατομμύρια επιβάτες στον αέρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Style

Ναταλία Γερμανού για τις καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη: «Είδαμε πρώτα το τρέιλερ μιας μήνυσης»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη υπαρχιπυροσβέστης για διακίνηση κοκαϊνης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Έτοιμος για τον αγώνα «πρόκληση» με την ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Οικονομία

Επίδομα Γάμου: Ποιοι το δικαιούνται- Τι ισχύει με το σύμφωνο συμβίωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Υγεία

Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεδομένη μια επόμενη πανδημία, άγνωστο το ακριβές παθογόνο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Τριπλή επιχείρηση διάσωσης 95 μεταναστών στα ανοιχτά του νησιού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Καιρός

Κρήτη: Έρχεται καιρός τύπου «Π» – Τι καιρό θα έχουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →