Ηράκλειο: 32oC

Συνταγή για πικάντικη ρεβυθοσαλάτα

11.01.2025, 15:35

Τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες

Η πικάντικη ρεβυθοσαλάτα είναι ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο. Αν σας αρέσουν τα καυτερά με αυτή τη σαλάτα θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη ημέρα σε νερό με λίγη σόδα)
  • 2 φλ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. σκόρδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγέν καυτερό
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τα ρεβύθια

  • Μουλιάζουμε για μία νύχτα τα ρεβύθια.
  • Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για τη ρεβυθοσαλάτα

  • Βάζουμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο.
  • Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.
  • Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα για την πικάντικη ρεβυθοσαλάτα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι.
  • Η ρεβυθοσαλάτα τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment