Ηράκλειο: 25oC

Φρουί γλασέ πορτοκάλι με σοκολάτα

29.09.2024, 0:41

Με 4 απλά υλικά

Αυτά τα φρουί γλασέ μπαστουνάκια πορτοκαλιού, είναι τόσο αρωματικά, τόσο γευστικά και τόσο ακαταμάχητα, που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Υλικά

  • 6 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Για τα φρουί γλασέ πορτοκάλι

  • Διαλέγουμε πορτοκάλια με φλούδα σφιχτή και χοντρή χωρίς χτυπήματα.
  • Πλένουμε τα πορτοκάλια.
  • Ελαφρά ξύνουμε την εξωτερική φλούδα στο τρίφτη.
  • Αφαιρούμε λεπτή φέτα στην κορυφή και στην βάση του πορτοκαλιού.
  • Χαράζουμε κάθετα το πορτοκάλι σε 4-6 σημεία.
  • Με προσοχή αποκολλάμε τη φλούδα από το φρούτο.
  • Κάθε φλούδα την κόβουμε σε μπαστουνάκι κατά μήκος με πάχος όχι μεγαλύτερο του ενός εκατοστού.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Αν θέλετε να φύγει τελείως η πίκρα του πορτοκαλιού επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με καθαρό νερό. Εμένα μου αρέσει να τα ξεπικρίζω μόνο μια φορά γιατί κρατάνε όλο το άρωμα και την ένταση που έχει η γεύση της φλούδας.
  • Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός.
  • Τα ακουμπάμε πάνω σε πετσέτα καθαρή να στραγγίσουν.
  • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 10′.
  • Τότε προσθέτουμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε για περίπου 50′ μέχρι να γλασάρουν οι φλούδες πορτοκαλιού.
  • Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με τρυπητή κουτάλα.
  • Φυλάμε το σιρόπι για άλλες χρήσεις, λικέρ, κέικ, πορτοκαλόπιτα κλπ.
  • Ακουμπάμε τα μπαστουνάκια πάνω σε σχάρα να στραγγίσουν.
  • Τα μισά μπαστουνάκια τα κυλάμε αμέσως όσο ακόμα είναι λίγο υγρά σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα σερβίρουμε σαν φρουί γλασέ. Τα άλλα μισά τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα, ίσως και λίγο παραπάνω, αν τα αγγίζουμε και βλέπουμε ότι οι φλούδες είναι ακόμα υγρές. Οι φλούδες πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
  • Μπορείτε να ακουμπήσετε τη σχάρα σε ταψί και να τα αφήσετε στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα να στεγνώσουν καλά.

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε πικρή σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα ένα ένα μπαστουνάκι πορτοκαλιού.
  • Τα ντύνουμε με σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 1 λεπτό
Style

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Αθλητικά

Eurobasket 2025, Γερμανία – Σλοβενία 99-91: Το «πάλεψε» η παρέα του Ντόντσιτς, πέρασε το φαβορί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Γιούτα: Συντηρητικός ακτιβιστής – συνεργάτης του Τραμπ δέχτηκε πυρά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πολιτική

Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2656: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Θλίψη στα Σκούρβουλα: 40 μέρες χωρίς τον Μανούσο Πουλινάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος στη ΔΕΘ: Το πρόγραμμα και οι πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Το μήνυμα Νετανιάχου προς το Κατάρ για τους τρομοκράτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Πώς να διατηρείς μακριά τα μαλλιά σου μετά την ηλικία των 50

Διαβάστε περισσότερα