Ηράκλειο: 22oC

Φρουί γλασέ πορτοκάλι με σοκολάτα

29.09.2024, 0:41

Με 4 απλά υλικά

Αυτά τα φρουί γλασέ μπαστουνάκια πορτοκαλιού, είναι τόσο αρωματικά, τόσο γευστικά και τόσο ακαταμάχητα, που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Υλικά

  • 6 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Για τα φρουί γλασέ πορτοκάλι

  • Διαλέγουμε πορτοκάλια με φλούδα σφιχτή και χοντρή χωρίς χτυπήματα.
  • Πλένουμε τα πορτοκάλια.
  • Ελαφρά ξύνουμε την εξωτερική φλούδα στο τρίφτη.
  • Αφαιρούμε λεπτή φέτα στην κορυφή και στην βάση του πορτοκαλιού.
  • Χαράζουμε κάθετα το πορτοκάλι σε 4-6 σημεία.
  • Με προσοχή αποκολλάμε τη φλούδα από το φρούτο.
  • Κάθε φλούδα την κόβουμε σε μπαστουνάκι κατά μήκος με πάχος όχι μεγαλύτερο του ενός εκατοστού.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Αν θέλετε να φύγει τελείως η πίκρα του πορτοκαλιού επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με καθαρό νερό. Εμένα μου αρέσει να τα ξεπικρίζω μόνο μια φορά γιατί κρατάνε όλο το άρωμα και την ένταση που έχει η γεύση της φλούδας.
  • Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός.
  • Τα ακουμπάμε πάνω σε πετσέτα καθαρή να στραγγίσουν.
  • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 10′.
  • Τότε προσθέτουμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε για περίπου 50′ μέχρι να γλασάρουν οι φλούδες πορτοκαλιού.
  • Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με τρυπητή κουτάλα.
  • Φυλάμε το σιρόπι για άλλες χρήσεις, λικέρ, κέικ, πορτοκαλόπιτα κλπ.
  • Ακουμπάμε τα μπαστουνάκια πάνω σε σχάρα να στραγγίσουν.
  • Τα μισά μπαστουνάκια τα κυλάμε αμέσως όσο ακόμα είναι λίγο υγρά σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα σερβίρουμε σαν φρουί γλασέ. Τα άλλα μισά τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα, ίσως και λίγο παραπάνω, αν τα αγγίζουμε και βλέπουμε ότι οι φλούδες είναι ακόμα υγρές. Οι φλούδες πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
  • Μπορείτε να ακουμπήσετε τη σχάρα σε ταψί και να τα αφήσετε στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα να στεγνώσουν καλά.

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε πικρή σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα ένα ένα μπαστουνάκι πορτοκαλιού.
  • Τα ντύνουμε με σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Oι νέες λαμπρές σελίδες της ιστορίας θα γραφτούν και πάλι από τον οργανωμένο λαό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κρήτη

Μυλοπόταμος: Χειροπέδες σε 33χρονο άνδρα για όπλα – Τον σταμάτησαν και έπιασαν «λαυράκι» –

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Μεγαλοπρεπής και λαμπρή η παρέλαση στη Χερσόνησο – «Έκλεψε» τα βλέμματα η φιλαρμονική του Δήμου στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Σοφία Βέμπο: Η άγνωστη ιστορία του τραγουδιού «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: «Ούτε τον έβρισε ούτε τον χαστούκισε, σήμερα τον κηδεύω χωρίς μία συγγνώμη» λέει η κόρη του 52χρονου που δολοφόνησε ο ανιψιός του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Κρήτη

Χανιά – 28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα τελέστηκε η δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό εισοδίων της Θεοτόκου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Πολιτική

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ηράκλειο

Γιγαντιαία σημαία 1,5 στρέμμα κυματίζει στον ουρανό του Ηρακλείου (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Τίτος Πατρίκιος: «Η 28η Οκτωβρίου παραμένει για μένα πάντα ζωντανή»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →