Μια καταπληκτική συνταγή
Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή, που θα τους ξετρελάνει όλους!
Υλικά
- 8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 kg ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 1 kg γιαούρτι
- Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός
Για το κεϊμά γιαουρτλού
- Πρώτα κομματιάζουμε τις πίτες.
- Ψήνουμε τις πίτες για 10 λεπτά, να ροδίσουν, στους 200°C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.
- Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15 λεπτά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
- Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση.
- Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά.
- Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας.
- Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι.
- Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, όχι καυτό και χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ποτίσουν οι πίτες.
- Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C.
Πηγή: argiro.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»