Ηράκλειο: 35oC

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη σιροπιαστή από την Αργυρώ

01.10.2024, 0:23

Τα υλικά και η εκτέλεση 

Υπέροχη συνταγή για τέλεια σταφιδόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε τη!

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 450 γρ. νερό
  • 300 γρ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
  • 2 κ.γ. κοφτά κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.
  • Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.
  • Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα.
  • Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε για περίπου 55′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.
  • Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment