Τα υλικά και η εκτέλεση
Υπέροχη συνταγή για τέλεια σταφιδόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 450 γρ. νερό
- 300 γρ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
- 2 κ.γ. κοφτά κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.γ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.
- Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε για περίπου 55′.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.
- Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.
Πηγή: argiro.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)