Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Απολαυστικό κέικ με καφέ

10.10.2024, 22:24

Η Charlotte Oates έφτιαξε αυτή τη συνταγή αφού παρατήρησε ότι πολλά κέικ με καφέ που είχε δοκιμάσει δεν είχαν έντονη γεύση

Το κέικ με καφέ μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην παρασκευή του, αλλά η διαδικασία γίνεται πολύ πιο απλή με αυτή την συνταγή. Η blogger φαγητού Charlotte Oates, γνωστή για το δημιουργικό εύρος των συνταγών της, έχει μοιραστεί την εύκολη και νόστιμη συνταγή της για κέικ με καφέ.

Η Charlotte Oates έφτιαξε αυτή τη συνταγή αφού παρατήρησε ότι πολλά κέικ με καφέ που είχε δοκιμάσει δεν είχαν έντονη γεύση. Χωρίς να περιμένει, δημιούργησε μια εκδοχή, η οποία απαιτεί μόνο 25 λεπτά προετοιμασίας.

Συνταγή για νόστιμο κέικ με καφέ

Υλικά

Για το κέικ

  • 3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ σε σκόνη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 220 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την κρέμα καφέ

  • 200 γρ. βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου καφέ ή κόκκους
  • 4 κουταλάκια βραστό νερό
  • Λίγο γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 160 – 140 βαθμούς Κελσίου πριν καλύψετε δύο στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20cm με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Προσθέστε όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή με το χέρι, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια, χωρίστε το μείγμα στις δύο προετοιμασμένες φόρμες και τοποθετήστε τις στο φούρνο για να ψηθούν τα κέικ, για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα καλαμάκι για σουβλάκι που θα εισάγετε στο κέντρο κάθε κέικ.

Μόλις ψηθούν τα κέικ, βγάλτε τα από τον φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν στις φόρμες τους για περίπου 10 λεπτά πριν μεταφέρετε σε ένα σύρμα για να κρυώσουν εντελώς.

Το επόμενο μέρος της συνταγής είναι να φτιάξετε την κρέμα βουτύρου ενώ ψήνονται τα κέικ. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε μαζί τον στιγμιαίο καφέ με το βραστό νερό και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο και να αποκτήσει η κρέμα βουτύρου μαλακή υφή. Εάν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο γάλα μέχρι να έχει την επιθυμητή υφή.

Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, τοποθετήστε το ένα κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα βουτύρου από πάνω. Προσθέστε το δεύτερο κέικ και καλύψτε και πάλι το πάνω μέρος με κρέμα βουτύρου.

enikos.gr

πριν από 1 λεπτό
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Διπλή επιχείρηση διάσωσης 62 μεταναστών σε Καλούς Λιμένες και Ψαρή Φοράδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Άνδρας έπεσε από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Μέσα σε 2,5 λεπτά άνοιξαν Ι.Χ., το πήραν και έγιναν καπνός – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Οικονομία

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Μπαράζ πληρωμών και αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Τέρμα τα γκάζια: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 161 χλμ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οπτικές ίνες παντού με το απόλυτο «χάος» σε κάθε γειτονιά – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Αθλητικά

NBA: Σκληρά μέτρα κατά του παράνομου στοιχηματισμού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ηράκλειο

Προσοχή! «Καμπανάκι» από τον Δήμο Μαλεβιζίου για την επερχόμενη κακοκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →