Ηράκλειο: 25oC

Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

16.10.2024, 21:54

Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία

Μια συνταγή ιδιαίτερη αλλά πανεύκολη. Τραγανοί, ιδιαίτερα αρωματικοί, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται πολύ ωραίοι. Ιδιαίτερα αν τους συνοδεύσεις με τη σάλτσα ταχινιού με λεμόνι και πορτοκάλι που προτείνει η σεφ.

40′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
12 ώρες και 18′ αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 8′

Υλικά
Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Για τα φαλάφελ
1 φλιτζ. τσαγιού ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1 ξερό μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα + 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταχινιού
50 γρ. ταχίνι
30 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή όσο μας αρέσει)

Διαδικασία

Σάλτσα ταχινιού
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ταχινιού σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν.
Ρεβυθοκεφτέδες
Για να φτιάξουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουτ. σούπας νερό, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τα μυρωδικά, το κύμινο και αλατοπίπερο.

Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να πλάθεται.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε κάθε φορά από 1 κουτ. σούπας μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, ελαφρώς πεπλατυσμένα.
Τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με αραβικές πίτες και τη σάλτσα ταχινιού, την οποία βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Κόσμος

Σκότωσε και τεμάχισε τη μητέρα της: Έκρυψε μέλη του σώματος σε πλυντήριο ρούχων και κάδο απορριμμάτων στο σπίτι (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Υγεία

COVID-19: Ποιο το στέλεχος Stratus που προκαλεί 8 στα 10 κρούσματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εγκαινιάζεται ο νέος χώρος του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κρήτη

Τα βραβεία του 13ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Φωτιά ξέσπασε στα Ανώγεια – Στο σημείο η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Μεταβολή του σκηνικού μετά την 28η Οκτωβρίου – Πως επηρεάζεται η Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Τρία κυνηγόσκυλα έπεσαν σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα – Επιχείρηση διάσωσης για το ένα σκυλί που επιβίωσε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Κακουργηματική δίωξη στους πέντε συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Ένα ιστορικό κειμήλιο στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Style

Αυτά είναι τα πιο δυναμικά ζώδια

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →