Ηράκλειο: 29oC

Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

24.10.2024, 22:12

Αν δεν σας αρέσει η φέτα χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο τυρί

Τα κεφτεδάκια είναι από μόνα τους τέλεια, αν τους προσθέσετε και φέτα πάλι, γίνονται ακόμη καλύτερα. Αν δεν σας αρέσει η φέτα χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο τυρί που λιώνει ωραία, όπως γραβιέρα, κασέρι, γκούντα ή ένταμ.

Μερίδες:6

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:20′

Έτοιμο σε:40′

Χρόνος αναμονής:1 ώρα

της Ντίνας Νικολάου

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από κιλότο

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας κονιάκ

3 κουτ. σούπας γάλα

1 αβγό

½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (ή παξιμάδι τριμμένο της αρεσκείας σας)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι σόδα (το αναψυκτικό)

αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων

μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

250γρ. φέτα της αρεσκείας σας για τη γέμιση

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάδα, το κονιάκ, το γάλα, το αβγό, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά (ή το παξιμάδι). Σε ένα μικρότερο μπολάκι ρίχνετε τη σόδα.

Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα του κιμά ενώ κάθε τόσο βρέχετε τις παλάμες σας με τη σόδα, η οποία ενώνεται με τον κιμά και τον κάνει ιδιαίτερα αφράτο. Θα βρέξετε τα χέρια σας τόσες φορές όσες χρειάζεται για να γίνει το μίγμα μαλακό αλλά όχι νερουλό. Συνολικά ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.

Το βγάζετε από το ψυγείο και πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Μετράτε τα κεφτεδάκια και κόβετε τον ίδιο αριθμό από κυβάκια τυριού. Παίρνετε έναν κεφτέ, τον κρατάτε στη μία παλάμη σας και τον πατάτε ελαφρώς για να πλατύνει λίγο. Με το δάχτυλό σας κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, του βάζετε εκεί ένα κυβάκι τυριού και κλείνετε την παλάμη σας ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί. Πλάθετε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες και τους αλευρώνετε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε να ζεσταθεί ελαιόλαδο, περίπου 4 εκ. από τον πάτο του τηγανιού. Το αφήνετε να κάψει σε μέτρια (όχι δυνατή) φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, χωρίς να βάζετε πάνω από 7 κεφτεδάκια σε κάθε δόση. Τα τηγανίζετε για 5 – 6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή με χόρτα βρασμένα.

cantina.protothema.gr

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθησαν ανήλικος και δυο 18χρονοι για σωρεία κλοπών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Style

Οι Μπαράκ Ομπάμα και Τζίμι Κίμελ κέρδισαν βραβεία Emmy 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κόσμος

Τρία χρόνια χωρίς την Ελισάβετ Β’, οι εκδηλώσεις μνήμης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Αθλητικά

Σπανούλης: «Είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για τα νοκ άουτ»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Τρεις συλλήψεις μετά την καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ιδιωτική κλινική!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Αθλητικά

Ερασιτέχνης ΟΦΗ: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας βόλεϊ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Δείτε που θα σημειωθούν εργασίες κλαδέματος αύριο Τρίτη 9/9

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Κρήτη

Μαφία στην Κρήτη: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τη μοναστική περιουσία – Καταθέτουν αρχιμανδρίτης και επίσκοπος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Αθλητικά

Κριστιάνο Ρονάλντο, η πρόκληση, το σερί και το ρεκόρ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Το «The Late Show With Stephen Colbert» κέρδισε βραβείο Emmy

Διαβάστε περισσότερα