Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ζουμερά, φλογερά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, που συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, με πατάτες τηγανητές, με ζυμαρικά ή με ένα αφράτο, βουτυρένιο ρύζι.
Έτσι θα φτιάξουμε τα λαχταριστά κεφτεδάκια…
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 καυτερή ξερή πιπερίτσα, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Ρίχνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, την καυτερή πιπεριά και 200 ml νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 2-2,5 εκ.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν καλά τα κεφτεδάκια.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Viral η Καραμήτρου στη προσπάθεια της να μην γελάσει με τα μαλλιά του μελισσοκόμου on air (βίντεο)