Ηράκλειο: 34oC

Συνταγή για μελιτζανοκροκέτες

31.10.2024, 1:05

Αναλυτικά η συνταγή

Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για μελιτζανοκροκέτες στο σπίτι.

Δείτε αναλυτικά πως να τις φτιάξετε.

25′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά
Μερίδες: 4
2 μεγάλες μελιτζάνες, φλάσκες
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά (ξεχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια)
250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροθρυμματισμένη
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο, για το ταψί

Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζανοκροκέτες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ταψί τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε, μέχρι να αρπάξουν εξωτερικά και να μαλακώσει καλά η σάρκα τους, για περίπου 20 λεπτά. Ενδιαμέσως τις γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αφαιρούμε προσεκτικά την καμένη φλούδα, βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γυρίζουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις και στους 180° C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών και τους χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ρίχνουμε τους κρόκους στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές δόσεις και τις βάζουμε σε σχήμα κροκέτας αραιά στο ταψί.
Ψήνουμε τις μελιτζανοκροκέτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν ωραία κρούστα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment