Εύκολη λύση για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.
Το τρυφερό κοτόπουλο συνδυάζεται ιδανικά με τις παραδοσιακές χυλοπίτες δημιουργώντας ένα απλό αλλά απολαυστικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
700 – 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
50 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό ξηρό
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
1 φύλλο δάφνης
400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με τον χυμό τους, χοντροκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. χυλοπίτες της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με φιλετάκια κοτόπουλου, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο, και σβήνουμε με το κρασί.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους, τη δάφνη και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε 250 ml (1 ποτήρι) ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χυλοπίτες 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Αδειάζουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μελώσει το φαγητό.
Σερβίρουμε, τις χυλοπίτες με φιλετάκια κοτόπουλου, ζεστές, πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας μας.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Κρήτη: Θρήνος στα Ζωνιανά για τον ξαφνικό χαμό του 35χρονου Ορέστη
Ρογδιά: Βαρύ πένθος για τον τραγικό χαμό του Μανόλη Πανταλάκη - Τον έψαχναν για 15 ημέρες
Κρήτη: Αστυνομικοί undercover που δούλευαν ως σερβιτόροι «ξεσκέπασαν» το κύκλωμα της «μαφίας» - Έφοδος της ΕΛΑΣ τη νύχτα στις φυλακές τις Αγιάς
Ηράκλειο: Άγριος καβγάς μητέρας και γιου... για το διάβασμα - Με χειροπέδες η μητέρα
Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο φερόμενοι ως αρχηγοί της «Κρητικής Μαφίας» (φωτογραφίες)
Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη: Αυτά είναι τα προφίλ των συλληφθέντων – Γνωστοί στην τοπική κοινωνία
Κρήτη: Και κληρικοί στο κύκλωμα με τις ναρκω-μπίζνες, τα όπλα και τους εκβιασμούς - Έρχονται νέες συλλήψεις
Θλίψη για τον παπά - Γιώργη που έσβησε στα 46 του χρόνια - Την Τετάρτη η κηδεία του
Ηράκλειο: Από πάρκο σκύλων....«κοτέτσι» ρημαγμένο! Εικόνες ντροπής στον Καράβολα (φωτο)