Αναλυτικά η συνταγή
Ένα αυθεντικό πιάτο της Ρώμης που μαγειρεύει η Μάγκυ Ταμπακάκη στο εστιατόριο Napul’è, με τα γνήσια συστατικά της αματριτσιάνα: γκουαντσιάλε και πεκορίνο ρομάνο.
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 6
500 γρ. ριγκατόνι
1 λίτρο χυμός ντομάτας
500 γρ. γκουαντσιάλε, λεπτοκομμένο (ιταλικό αλλαντικό από χοιρινά μάγουλα – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντέλι. Αν δεν βρούμε, βάζουμε καπνιστή χοιρινή πανσέτα καλής ποιότητας)
400 γρ. πεκορίνο ρομάνο, ψιλοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την αματριτσιάνα, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το γκουαντσιάλε για περίπου 6-7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, το γκουαντσιάλε θα τηγανιστεί στο δικό του λίπος, το οποίο σταδιακά θα γίνει διάφανο.Είναι έτοιμο μόλις ξεροψηθεί.
To βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
Μέσα στο τηγάνι με το λίπος που έχει αφήσει το γκουαντσιάλε (αν είναι υπερβολικά πολύ, αφαιρούμε λίγο), βάζουμε τον χυμό ντομάτας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε διαρκώς για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν μπόλικη σάλτσα τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γίνει κρεμώδης.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, το τραγανό γκουαντσιάλε και όλο το πεκορίνο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά