Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Οι πιο απολαυστικές βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον

15.12.2024, 23:00

Ψάχνετε ιδέες για το πρωινό ή το σνακ σας; Αυτές οι εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

10′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Τεμάχια: 10

Σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπεϊκον, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι).
  2. Προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβόλοι.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  5. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στον χυλό και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα.
  6. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μέχρι να κάψει και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  7. Αδειάζουμε περίπου 1/3-1/2 κούπα από το μείγμα στο κέντρο και κλείνουμε τη βαφλιέρα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα η βάφλα. Τη βγάζουμε και τη διατηρούμε ζεστή μέχρι να ψήσουμε και τις υπόλοιπες.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο για 1 λεπτό και ρίχνουμε προσεκτικά τα μισά αυγά.
  2. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους και να σχηματιστούν χρυσαφένιες δαντελωτές άκρες. Γέρνουμε κάθε τόσο το τηγάνι για να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε τα αυγά για 1/2-1 λεπτό, περισσότερο γύρω από τον κρόκο ώστε να ψηθούν και τα υδαρή μέρη του ασπραδιού.
  3. Βγάζουμε τα αυγά σε μια πιατέλα και τηγανίζουμε τα υπόλοιπα πέντε με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Μόλις τελειώσουμε με τα αυγά, σκουπίζουμε το καυτό τηγάνι προσεκτικά. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε τις φέτες μπέικον.
  5. Τις τηγανίζουμε για μερικά λεπτά στο λίπος που θα βγάλουν, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα.
  6. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Βάζουμε από 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον πάνω σε κάθε βάφλα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν θέλουμε να σερβίρουμε αυτές τις βάφλες με γλυκιά επικάλυψη, θα προσθέσουμε στη ζύμη 70 γρ. ζάχαρη.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

Υποψήφιος για το Hall of Fame 2026 ο Παναγιώτης Γιαννάκης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Οικονομία

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Πόσο κοστίζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Λάρισα: Όχημα άρπαξε φωτιά εν κινήσει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Πολιτική

Τσουκαλάς: «Σε λίγους και πολλούς διαιρεί την κοινωνία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κρήτη

Ληστεία – θρίλερ στην Κηφισιά με λεία 180.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Αθλητικά

Sport Italia: «Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Χρήστο Μανδά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια που προσελκύουν το χρήμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Πολιτική

Τσιάρας: «Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Νέες εξελίξεις – Ο 33χρονος ανιψιός σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό πριν συλληφθεί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Style

Διαμαντής Καραναστάσης: «Είναι πολύ μικρό για να το συζητάμε» είπε για το θετικό αλκοτέστ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →