Ηράκλειο: 29oC

Οι πιο απολαυστικές βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον

15.12.2024, 23:00

Ψάχνετε ιδέες για το πρωινό ή το σνακ σας; Αυτές οι εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

10′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Τεμάχια: 10

Σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπεϊκον, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι).
  2. Προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβόλοι.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  5. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στον χυλό και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα.
  6. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μέχρι να κάψει και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  7. Αδειάζουμε περίπου 1/3-1/2 κούπα από το μείγμα στο κέντρο και κλείνουμε τη βαφλιέρα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα η βάφλα. Τη βγάζουμε και τη διατηρούμε ζεστή μέχρι να ψήσουμε και τις υπόλοιπες.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο για 1 λεπτό και ρίχνουμε προσεκτικά τα μισά αυγά.
  2. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους και να σχηματιστούν χρυσαφένιες δαντελωτές άκρες. Γέρνουμε κάθε τόσο το τηγάνι για να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε τα αυγά για 1/2-1 λεπτό, περισσότερο γύρω από τον κρόκο ώστε να ψηθούν και τα υδαρή μέρη του ασπραδιού.
  3. Βγάζουμε τα αυγά σε μια πιατέλα και τηγανίζουμε τα υπόλοιπα πέντε με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Μόλις τελειώσουμε με τα αυγά, σκουπίζουμε το καυτό τηγάνι προσεκτικά. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε τις φέτες μπέικον.
  5. Τις τηγανίζουμε για μερικά λεπτά στο λίπος που θα βγάλουν, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα.
  6. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Βάζουμε από 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον πάνω σε κάθε βάφλα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν θέλουμε να σερβίρουμε αυτές τις βάφλες με γλυκιά επικάλυψη, θα προσθέσουμε στη ζύμη 70 γρ. ζάχαρη.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Αθλητικά

Πολύ καλή εμφάνιση της Σάκκαρη και πρόκριση στους «32» του US Open!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

ΚΚΕ: Το πρόγραμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα ενόψει ΔΕΘ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

Χαμός στη Σητεία με τις οικοδομικές άδειες: Δριμείες βολές του δήμου κατά του πρώην προϊσταμένου της Πολεοδομίας!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Κόσμος

Γαλλία: Πάνω από 2.000 παιδιά κοιμούνται στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κόσμος

Influencer αποκάλεσε «κανίβαλους» απομονωμένη φυλή στην Παπούα, αντίδρασή τους (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ελλάδα

Αρνήθηκαν σε Δούκα και Ευρωπαίους Δημάρχους να δουν τον Ιμάμογλου (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Ελλάδα

Καρέ καρέ η στιγμή που ζευγάρι κλέβει γυαλιά από κατάστημα οπτικών (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Νέο τροχαίο ατύχημα στον Μυλοπόταμο με εγκλωβισμό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Τέμπη: Παραδόθηκε το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα