Φτιάξτε το και ανεβάστε επίπεδο, στο σπιτικό brunch
Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε Bloody Mary στο σπίτι; Το μπλέντερ σας, θα κάνει τη δύσκολη δουλειά, ανακατεύοντας τη ντομάτα με χυμό λεμονιού, σάλτσα Worcestershire και λίγα μπαχαρικά.
Σε αυτή τη ντοματένια βάση, προσθέτουμε βότκα και έχουμε ένα γευστικό κοκτείλ, που προετοιμάζει ή συνοδεύει ιδανικά το brunch. Μπορεί να σταθεί και ως hors d’oeuvre, σε ένα δείπνο, αν του προσθέσουμε, μια φέτα τραγανό μπέικον ή μια γαρίδα που θα έχουμε βράσει, ψήσει, ή τηγανίσει.
Όπως πολλά κοκτέιλ, που αγαπήθηκαν τον 20ο αιώνα, το Bloody Mary, δεν έχει επαληθευμένη προέλευση. Πιστεύεται ότι το ποτό, όπως όλοι το γνωρίζουμε, δημιουργήθηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1920 από έναν μπάρμαν που ονομαζόταν Fernand Petiot στο The New York Bar. Υπάρχουν επίσης πολλές ιστορίες πίσω από το γιατί ονομάζεται Bloody Mary. Εμείς θα μείνουμε στο βαθύ κόκκινο χρώμα της ντομάτας και τη σπιρτάδα των καρυκευμάτων, που το κάνουν τόσο αγαπητό.
Το Homemade Bloody Mary Mix πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες για να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Το πιο σωστό είναι ανακατευτεί σε μείγμα σε μη αντιδραστικό δοχείο (όπως γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι) έτσι ώστε να μην αντιδρά στην οξύτητα του μείγματος και το αποτέλεσμα να μην είναι ούτε νερουλό, ούτε πολύ πηχτό.
Υλικά
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους (κονκασέ)
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα (tabasco)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Βότκα
- Πάγος
- Μπαστουνάκια σέλερι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά: Στο μπλέντερ, βάζουμε τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, το ξύδι, τη σκόνη σκόρδου, την καυτερή σάλτσα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.
Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 30 με 40 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο από γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Σερβίρισμα
Για να το σερβίρουμε, γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο. Ρίχνουμε 120 γραμμάρια από το μείγμα Bloody Mary και 60 γραμμάρια βότκα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Γαρνίρουμε με ένα κοτσάνι σέλινου και φέτες λεμονιού ή λάιμ, που είναι οι πιο κλασικές γαρνιτούρες.
Εναλλακτικά και ανάλογα με την περίσταση, μπορείτε να σερβίρετε με ελιές, αγγουράκια πίκλες, μία φέτα τραγανού μπέικον, μία γαρίδα, ακόμα και ένα στρείδι, ή μια ολόκληρη πιπεριά jalapeño, για τους πιο τολμηρούς.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για την 32χρονη Στέλλα που «έσβησε» νωρίς
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Γυναικοκτονία στον Βόλο: 20 εκτρώσεις είχε κάνει η 36χρονη – «Ήθελε να την κρατήσει κοντά του με το ζόρι»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου – Λύγησαν η μητέρα της και ο σύντροφος της Ντέμης Νικολαΐδης στην κηδεία
Δύσκολες ώρες για τον «Παντελή» του «Σασμού» - Στο νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες ο γνωστός ηθοποιός
Σοκ στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου: Υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο σπίτι όταν δολοφονήθηκε ο μικρός Παναγιώτης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Τραγωδία στην Καστοριά: Πήραν κρυφά το αυτοκίνητο τα δύο παιδιά - «Ήταν ζευγάρι ο Θέμης και η Αλεξάνδρα»