«Καμπανάκι» επιστημόνων για το επεξεργασμένο κρέας
Παγκόσμια μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου McMaster βρήκε μια σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, χωρίς, όμως, να ισχύει το ίδιο και για το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας και τα πουλερικά.
Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσιευση στο American Journal of Clinical Nutrition, οι πληροφορίες προκύπτουν από τη διατροφή και τα αποτελέσματα υγείας 134.297 ανθρώπων από 21 χώρες των πέντε ηπείρων, τους οποίους παρακολούθησαν οι ερευνητές για δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση κρέατος και τις καρδιαγγειακές ασθένειες.
Μετά την παρακολούθηση των συμμετεχόντων για σχεδόν μία δεκαετία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση περισσότερων από 150 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα σχετιζόταν με 46% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και 51% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου επεξεργασμένο κρέας.
Ωστόσο, οι ερευνητές βρήκαν ότι η μέτρια κατανάλωση μη επεξεργασμένου κρέατος είχε ουδέτερη επίδραση στην υγεία.
Πηγή: ygeiamou.gr
Δημοφιλή
Πέθανε ο Γιώργος Βασιλάκης, ο λυράρης από το Γαράζο - Το τελευταίο αντίο από την Κρήτη
Αμάρι: Βαρύ πένθος για τον Σταμάτη που έφυγε πολύ νωρίς
Νέες συλλήψεις για τα δύο αδέλφια στα Χανιά – Σοκάρουν οι κατηγορίες στη 2η δικογραφία
Το τελευταίο ...«αντίο» στην Αργυρώ Κλαδά - Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο
Βαρύ το πένθος στην Μεσαρά: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 42 ετών ο αγαπητός Χαρίλαος
Σοβαρό τροχαίο στη Χερσόνησο με εκτροπή μπετονιέρας – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του οδηγού
Αποκλεισμός αεροδρομίου από κτηνοτρόφους: Αποζημιώσεις για τις χαμένες πτήσεις θα ζητήσουν οι τουρίστες
«Κλείδωσε» η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ - Ποιους θα αφορά
ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται στο μισό το 2026 και καταργείται πλήρως το 2027 - Ποιους αφορά